Израелските отбранителни сили обявиха, че са разположени по границата с

...
Израелските отбранителни сили обявиха, че са разположени по границата с
Коментари Харесай

Израелската армия е в повишена бойна готовност по границата с Ливан

Израелските отбранителни сили оповестиха, че са ситуирани по границата с Ливан и са във „ висока степен на подготвеност “.

Това се случва на фона на първата тирада, след началото на ескалацията в района, на водача на авторитетната ливанска формация „ Хизбула “ Хасан Насралла.

„ Понятието преустановяване на огъня не стои на масата “, сподели представител на военните

След съвсем месец безмълвие Хасан Насралла съобщи, че интервенцията на „ Хамас “ е сложила нова историческа фаза в борбата с Израел. По думите му всекидневната замяна на огън сред бойците на групировката и израелските сили е невиждана от 1948 година насам.

Снимка: Ройтерс

Израел неведнъж предизвести свързаната с Иран „ Хизбула “ да не се намесва във войната.

В същото време в Тел Авив още веднъж дойде американският държавен секретар Антъни Блинкен, който удостовери позицията на Вашингтон за правото на Израел да се пази.

Според Организация на обединените нации, до края на годината ще са нужни към 1,2 милиарда $, с цел да се помогне на палестинците в Ивицата Газа, както и в окупирания от Израел Западния бряг, където случаите на принуждение против палестинци порастват.

10 американски жители остават в неопределеност и е допустимо да са в мрежата от тунели на „ Хамас “

Междувременно на юг - израелската войска е обкръжила изцяло град Газа, оповестиха управляващите в Тел Авив. Израелският боен представител контраадмирал Даниел Хагари сподели пред кореспонденти, че „ войските на неговата страна са приключили обкръжаването на град Газа, който е център на терористичната организация „ Хамас “.

Военният представител добави, че „ понятието преустановяване на огъня не стои на масата “.

Снимка: Ройтерс

От началото на наземната интервенция предишния петък 18 военнослужещи от армията на Израел са починали. Бригаден военачалник Идо Мизрахи, шеф на военните инженери на Израел, сподели, че войските се натъкват на мини и мини-капани.

Военната интервенция зависи от няколко фактора, които могат да я провалят

Здравните управляващи в Газа настояват, че минимум 9 061 души са били убити, откогато Израел стартира нападението си против анклава с население от над 2 милиона души като отговор на смъртоносните офанзиви на бойците на „ Хамас “ против Южен Израел.

Според високопоставени чиновници от Вашингтон, Съединени американски щати употребяват дронове за наблюдаване над линията Газа. Целта е събиране на разследваща информация за заложниците, похитени от „ Хамас “ на 7 октомври, когато палестинската въоръжена формация атакува Израел.

Снимка: Ройтерс

Твърди се, че полетите с дрон са осъществявани повече от седмица. 10 американци остават в неопределеност. Предполага се, че те са държани в обширната мрежа от тунели в Ивицата Газа.

Всичко за спора в Близкия изток следете в нашия онлайн репортаж: 

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР