Израелските отбранителни сили (IDF) публикуваха запис от телефонен разговор, в

...
Израелските отбранителни сили (IDF) публикуваха запис от телефонен разговор, в
Коментари Харесай

В изтекъл телефонен разговор: ''Хамас'' има 500 000 литра гориво само под една болница в Газа, но го използва за тероризъм

Израелските отбранителни сили (IDF) разгласиха запис от телефонен диалог, в който медицински чиновник от Газа твърди, че " над половин милион литра гориво " на " Хамас " се съхранява под болничното заведение " Шифа " - най-голямата в Ивицата Газа, написа.

В изказване IDF оповестява, че " телефонният диалог удостоверява изказванията, че " Хамас " управлява енергийните запаси и запасите от гориво в Ивицата Газа и ги употребява за тероризъм “.

" Освен това, в случай че в Ивицата Газа бъдат позволени доставките на гориво, " Хамас " възнамерява да завладее тези запаси “, споделят още от Израелските отбранителни сили.

Те прибавят, че ще продължат да разкриват информация, която потвърждава, че терористичната организация " Хамас " употребява ресурсите на цивилното население на Ивицата Газа за тероризъм.
Преди седмица Израелските отбранителни сили (IDF) разгласиха фотография, показваща резервоари с гориво в Газа, в отговор на изказване на следените от терористите от " Хамас " здравни управляващи и на Организация на обединените нации, че горивото е на привършване и че в случай че не бъде импортирано извън, хирургическите интервенции в лечебните заведения в палестинския анклав ще бъдат наложително спрени.

Тогава Агенцията за подкрепяне на палестински бежанци към Организация на обединените нации (UNRWA) написа, че в случай че незабавно не получат гориво, ще бъдат принудени да спрат интервенциите си в Ивицата Газа.В отговор израелската войска разгласява фотографията със следния текст:

" Тези резервоари за гориво са в Газа. Те съдържат повече от 500 000 литра гориво. Попитайте " Хамас " дали може да вземете малко ".

Американо-израелският комитет по публични въпроси също беше разгласил информация за количествата гориво, като твърдеше даже нещо още по-силно. Той дефинира количеството не на " над 500 хиляди ", а на 1 млн. литра гориво.

" (Горивото) не се употребява за подкрепяне на почтени палестинци. " Хамас " го употребява, с цел да нападна почтени израелци ", написа комитетът във видеопослание във Facebook със същата фотография.

От организацията на Организация на обединените нации държат на тезата си, че хората бедстват и има заплаха от филантропична злополука.

Снощи на брифинг на Министерството на външните работи на Израел за отразяващите войната задгранични публицисти полковник Моше Тетро, началник на Администрацията за съгласуваност и взаимозависимост с Газа от отдела за съгласуваност на държавните действия в териториите, отхвърли упорито повтаряните изказвания на " Хамас ", на следените от терористичната формация управляващи в палестинския анклав и на Организация на обединените нации за настъпила филантропична злополука там в резултат на войната, почнала на 7 октомври.

Той назова " неистини " изказванията, че лечебни заведения затварят, тъй като нямат гориво. Периодично управляващите в Газа афишират крайни периоди и настояват, че след тях лечебни заведения ще затворят поради липса на гориво. Сроковете идват и отминават, а лечебните заведения не престават да работят - означи полк. Тетро.

Той подсети и за щабовете на " Хамас " под лечебните заведения и свърза настояванията им за гориво извън точно с потребностите на терористите за водената от тях война, а не за болните в лечебните заведения. " Няма дефицит нито на гориво, нито на храна, нито на вода, нито на медикаменти ", акцентира полк. Тетро.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР