Израелските медии посочиха имена на две заложнички, освободени от Хамас,

...
Израелските медии посочиха имена на две заложнички, освободени от Хамас,
Коментари Харесай

Хамас предаде две заложнички на Израел, очакват се още 8

Израелските медии показаха имена на две заложнички, освободени от Хамас, които бяха предадени на Червения кръст през последните часове и към този момент се намират на израелска територия , оповестяват Би Би Си и Ройтерс.

Според медиите това са 21-годишната Миа Шем и 40-годишната Амит Сосана.

Шем беше отвлечена покрай мястото на музикални фестивал край кибуца Рейм. Тя има и френско поданство, написа вестник " Аарец ". Според тази обява тя се пробвала да избяга от нападателите, само че била ранена от бойци на Хамас, които стреляли по хората.

40-годишната Сосана е хваната в кибуца Кфар Аза и работи като юрист. По време на нападението на 7 октомври тя изпрати известие на родителите си, че се крие в килер покрай безвредна стая в дома си, съгласно " Аарец ". Първоначално тя беше оповестена за изчезнала.

Американската телевизия Си Ен Ен оповестява, че в четвъртък групировката Хамас не освобождава всички израелски заложници по едно и също време, тъй като те се намират на разнообразни места .

да удължат с най-малко още един ден , оповестява " Ройтерс ". Споразумението е реализирано минути преди приключването на контрактуваното досега шестдневно помирение.

Израелската войска разгласи в свое изказване, че примирието ще продължи, като се договаря за освобождение на още заложници , арестувани в Газа, против палестински пандизчии.

Групировката " Хамас ", която в подмяна на 30 палестински пандизчии в сряда, разгласи в свое изказване, че примирието ще продължи седми ден .

По-рано въоръжената формация съобщи, че Израел е отказал да одобри още седем дами и деца и телата на други трима заложници в подмяна на удължение на примирието.

И двете страни оповестиха, че са подготвени да възобновят бойните дейности.
 Блинкън: Израел би трябвало да притегли под отговорност заселниците-екстремисти от Западния бряг
Блинкън: Израел би трябвало да притегли под отговорност заселниците-екстремисти от Западния бряг

Организация на обединените нации заяви за 238 убити палестинци на Западния бряг, в това число 63 деца
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР