Израелски войници в сряда и претърсиха помещенията, след като Израел

...
Израелски войници в сряда и претърсиха помещенията, след като Израел
Коментари Харесай

Световните реакци на израелското нахлуване в болницата Ал-Шифа

Израелски бойци в сряда и претърсиха пространствата , откакто Израел сподели, че бойците на " Хамас " укриват комадни пунктове в тунели под оборудването, обвиняване, което палестинската формация отхвърля.

" Шокиран съм от известията за военни набези против болничното заведение Al-Shifa в Газа ", написа Заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс в обществената мрежа X (бившият Twitter).

" Защитата на новородени, пациенти, медицински личен състав и всички цивилни би трябвало да има преимущество пред всичко останало. Болниците не са полесражение " , акцентира филантропичният координатор на Организация на обединените нации.

Както бе обявено по-рано, публицист който се намира в болничното заведение сподели на " Би Би Си ", че IDF разпитва хора в ал-Шифа и им е подредено да се съберат в двора на болничното заведение.

Израелските военни споделят, че организират " целенасочена интервенция " . Те упрекват " Хамас ", че укрива команден пункт под постройката на болничното заведение, което " Хамас " изрично отхвърля.

Ето и някои реакции на организации и страни по отношение на боевете в Ал Шифа и други лечебни заведения в Газа:

" Бомбардиране. Стрелба към болничното заведение и вътре в болничното заведение. Наистина е извънредно. И тогава разбрахме, че танковете се движат към болничното заведение ", сподели лекар Ахмед Ел Мохалалати пред Ройтерс по телефона.

" Те просто паркираха пред незабавното поделение на болничното заведение. Около болничното заведение бяха употребявани всевъзможни оръжия. Насочиха се непосредствено към болничното заведение. Опитваме се да заобикаляме да сме покрай прозорците. "

Съединени американски щати поддържа удари по болничното заведение от въздуха , само че не желае да има престрелки в самата болница.

" Ние не поддържаме удара по болница от въздуха и не желаеме да забележим престрелка в болница, където почтени хора, безпомощни хора, заболели хора, опитващи се да получат здравна помощ, която заслужават, са хванати в кръстосания огън ", Това сподели представителят на Съвета за национална сигурност.

Канада прикани Израел да прояви въздържаност.

" Призовавам държавното управление на Израел да прояви оптималната въздържаност ", сподели канадският министър председател Джъстин Трюдо във вторник преди нападението. " Светът е очевидец на това ликвидиране на дами, деца, бебета. Това би трябвало да спре. "

Той сподели още, че " Хамас " би трябвало да спре да употребява палестинците като живи щитове и би трябвало да освободи всички свои заложници.

Израел твърди че прави интервенцията с целенасочена точност.

" Въз основа на разследваща информация и оперативна нужда силите на IDF организират прецизна и целенасочена интервенция против " Хамас " в избрана зона в болница Шифа ", се споделя в изказване на Израелските отбранителни сили (ИДФ ).

" Силите на IDF включват медицински екипи и говорещи арабски език, които са минали особено образование, с цел да се приготвят за тази комплицирана и сензитивна среда, с желанието да не бъдат породени вреди на цивилните . "

" " Хамас " " изрично отхвърля да исползва болничното заведение като команден пунк за военни цели.

" Приемането от Белия дом и Пентагона на подправения (израелски) роман , потвърждавайки, че съпротивата употребява медицинския комплекс Ал Шифа за военни цели, беше зелена светлина за окупацията (Израел) да извърши още кланета против цивилни ", сподели " Хамас " ".
 Израел умъртви няколко бойци на Хамас в болничното заведение ал-Шифа
Израел умъртви няколко бойци на Хамас в болничното заведение ал-Шифа

Израелското армейско радио заяви, че петима бойци са били убити и че в комплекса Ал Шифа са открити оръжия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР