Израелски военни самолети са извършили въздушни удари близо до най-голямата

...
Израелски военни самолети са извършили въздушни удари близо до най-голямата
Коментари Харесай

Израел удари близо до най-голямата болница в Газа, след като обвини Хамас, че я използва като база

Израелски военни самолети са направили въздушни удари покрай най-голямата болница в Газа, която е цялостна с пациенти и където десетки от хиляди палестинци са потърсили заслон

От WAFAA SHURAFA Associated Press и SAMY MAGDY Associated Press 29 октомври 2023 година, 2:19 ч.

ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа - - Израелски военни самолети направиха въздушни удари рано в неделя покрай най-голямата болница в Газа, която е цялостна с пациенти и десетки хиляди палестинци, търсещи заслон. Израел съобщи, че войнствените водачи на Хамас в Газа имат команден пункт под болничното заведение, без да даде доста доказателства. „ втори стадий “ във войната на Израел против Хамас, три седмици откакто Хамас стартира брутално навлизане в Израел на 7 октомври. Сухопътни сили нахлуха в Газа през уикенда, до момента в който Израел удари територията от въздух, земя и море.

Бомбардировката — разказана от жителите на Газа като най-интензивната във войната — прекъсна множеството връзки в територията късно в петък, като значително отряза 2,3 милиона души в обсадения анклав от света. Комуникациите бяха възобновени за доста хора в Газа рано в неделя, съгласно локални телекомуникационни компании, група за отбрана на достъпа до интернет NetBlocks.org и удостоверение на място.

Жителите споделиха последните въздушни удари унищожиха множеството от пътищата, водещи до болница Шифа в град Газа, който е част от северната половина на обсадената територия, която Израел сподели на хората да изтеглят. Израел твърди, че множеството поданици са избягали на юг, само че стотици хиляди остават на север, частично тъй като Израел също е бомбардирал цели в по този начин наречените безвредни зони. Десетки хиляди се приютяват в Шифа, който също е цялостен с пациенти, ранени при удари.

„ Достигането до болничното заведение става все по-трудно, “ Махмуд ал-Сава, който е приютен в болничното заведение, сподели по телефона. „ Изглежда, че желаят да отделят региона. “ Друг гражданин на град Газа, Абдала Сайед, сподели, че израелските бомбардировки през последните два дни са били „ най-жестоките и интензивни “ от началото на войната.

Израелската войска нямаше неотложен коментар, когато го попитаха за отчети за удари покрай Шифа.

Армията неотдавна пусна компютърно генерирани изображения, показващи това, което сподели, че са съоръжения на Хамас в и към болница Шифа, както и разпити на пленени бойци на Хамас, които може би са говорили под напън. Израел е правил сходни изказвания и преди, само че не ги е обосновал.

Малко се знае за тунелите и друга инфраструктура на Хамас и изказванията не могат да бъдат без значение тествани. Правителството на Хамас отхвърли обвиняванията като „ неистини “ и сподели, че те са „ предходник на удара по това оборудване “. танкови колони, движещи се постепенно в открити региони на Газа, явно покрай границата, и сподели, че бойните самолети са бомбардирали десетки тунели и подземни бункери на Хамас. напън върху държавното управление на Израел да обезпечи освобождението на към 230 заложници, хванати при бунтуването на 7 октомври, когато бойци на Хамас нахлуха от Газа в околните израелски градове и разстреляха цивилни и бойци.

Отчаяни членове на фамилията се срещнаха с Нетаняху в събота и показаха поддръжка за замяна на палестински пандизчии, държани в Израел.

Висшият водач на Хамас в Газа Йехия Синвар сподели, че палестинските бойни групировки „ са подготвени неотложно “ да освободят всички заложници, в случай че Израел освободи всички хиляди палестинци, държани в израелски затвори. Контраадмирал Даниел Хагари, израелски боен представител, отхвърли предлагането като „ психически гнет “. назад на всички заложници и твърди, че разширяващата се наземна интервенция „ ще ни помогне в тази задача “. Той сподели, че не може да разкрие всичко, което се прави заради чувствителността и секретността на напъните.

„ Това е вторият стадий от войната, чийто задачите са ясни: да се унищожат военните и държавните качества на Хамас и да се върнат заложниците вкъщи “, сподели той за първи път, отговаряйки на въпроси на публицисти от началото на войната.

Нетаняху също по този начин призна, че " разгромът " на 7 октомври, при който бяха убити повече от 1400 души, ще се нуждае от задълбочено следствие, добавяйки, че " всеки ще би трябвало да дава отговор на въпроси, в това число и аз. "

Израелските военни обявиха, че последователно уголемяват сухопътните си интервенции в Газа, само че не го нарекоха тотална инвазия.

„ Продължаваме с стадиите на войната съгласно проведен проект “, сподели Хагари, военният представител. Коментарите загатват за тактика на поетапна ескалация, вместо солидна и смазваща атака.

Въпреки израелската атака, палестинските бойци продължиха да изстрелват ракети по Израел, с непрекъснатите сирени в Южен Израел припомнят за опасността.

Броят на жертвите на палестинците в Газа набъбна в събота до малко над 7700 души от началото на войната, с 377 смъртни случая оповестяват от късно в петък, съгласно Министерството на здравеопазването на Газа. Повечето от убитите са дами и малолетни, сподели министерството. здравна мрежа. Жителите нямаха метод да извикат коли за спешна помощ, а екипите за незабавна помощ преследваха звуците на артилерийски залпове и въздушни удари.

Според оценки към 1700 души остават блокирани под руините Министерството на здравеопазването, което съобщи, че основава своите оценки на получените позвънявания за помощ.

Израел твърди, че неговите удари са ориентирани към бойци и инфраструктура на Хамас и че екстремистите работят измежду цивилни, излагайки ги на заплаха.

Повече от 1,4 милиона души в Газа са напуснали домовете си, съвсем половината се тълпят в учебни заведения и приюти на Организация на обединените нации, след многократни предизвестия от страна на Израел военни, че ще бъдат в заплаха, в случай че останат в северната част на Газа. Никой не беше позволен да излезе от изолираната територия, където храната и водата бяха на изчерпване.

Хуманитарни служащи споделят, че струйката помощ, която Израел е позволил да влезе от Египет през миналата седмица е дребна част от нужното. Болниците в Газа търсят гориво, с цел да работят с спешни генератори, които зареждат инкубатори и друго животоспасяващо съоръжение.

Общият брой на смъртните случаи в Газа и Израел надалеч надвишава общият брой на всичките четири предходни войни сред Израел и Хамас, оценен на към 4000.

Конфликтът заплашва да разпали по-широка война в района. Арабските народи — в това число съдружниците на Съединени американски щати и тези, които са постигнали мирни съглашения или нормализирали връзките с Израел — подвигнаха възходяща паника за евентуална сухопътна инвазия.

___

Маги заяви от Кайро.

___

Пълно покритие на AP: https://apnews.com/hub/israel-hamas-war.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР