Израелски въздушни удари убиха най-малко 28 палестинци в Рафах рано

...
Израелски въздушни удари убиха най-малко 28 палестинци в Рафах рано
Коментари Харесай

Най-малко 28 палестинци бяха убити при израелски удари в Рафах

Израелски въздушни удари убиха минимум 28 палестинци в Рафах рано в събота, часове откакто министър председателят на Израел сподели, че е изискал от военните да възнамеряват евакуацията на стотици хиляди хора от южния град Газа преди сухопътна инвазия.

Бенямин Нетаняху не даде детайлности или времева линия, само че известието провокира необятно публикувана суматоха. Повече от половината от 2,3-милионното население на Газа е натъпкано в Рафах, доста от които са били прогонвани неведнъж от израелските заповеди за евакуация, която в този момент покрива две трети от територията на Газа. Не е ясно къде биха могли да избягат по-късно.

Слухът за проектите за навлизане постави завършек на една седмица на възходящи обществени търкания сред Нетаняху и администрацията на Байдън. Американски чиновници обявиха, че нахлуването в Рафах без проект за цивилното население би довело до злополука.

Бойци на Хамас нахлуха през границата в Южен Израел на 7 октомври, убивайки 1200 души и вземайки други 250 за заложни...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР