Израелски въздушни удари убиха 18 палестинци в градовете Рафах и

...
Израелски въздушни удари убиха 18 палестинци в градовете Рафах и
Коментари Харесай

Израел продължава натиска върху южните градове в Газа

Израелски въздушни удари убиха 18 палестинци в градовете Рафах и Дейр ал-Балах в Газа , оповестиха в събота здравни управляващи в Газa, представени от " Ройтерс ". Страхът на жителите на анклава нараства дружно с опасението, че Израел ще разшири сухопътната си атака към последните останали региони, където хората са потърсили заслон.

Здравните чиновници в Газа споделиха, че израелски въздушен удар против къща в Рафах е умъртвил 14 души , в това число дами и деца, споделиха здравни чиновници в Газа.

Няма удостоверение от израелската войска, че е направила удара.

Военен представител сподели: " В внезапен контрастност с умишлените офанзиви на " Хамас " против израелски мъже, дами и деца, израелската армия следва интернационалното право и подхваща вероятни защитни ограничения за намаляване на цивилните вреди. "

Здравните управляващи в Газа, които не вършат разлика сред екстремисти и цивилни в преброяването си, споделят, че повече от 27 000 палестинци са били доказани за убити от началото на войната, 107 от тях през последните 24 часа, като се притеснява, че още хиляди са изгубени измежду руините.

Израел стартира войната си против Хамас след нападението на 7 октомври от бойци на Хамас, които убиха 1200 души и взеха 253 души за заложници в Газа, повече от 100 от които към момента са пленници, съгласно израелските данни.

Въпреки че Израел концентрира натиска си на юг, жителите и бунтовниците споделиха, че боевете не престават в град Газа.

Здравните управляващи в Газа споделиха, че двама души са били убити от снайперски огън . Израелските сили направиха арести в южното предградие Тел Ал-Хава.

Израелските военни оповестиха, че техните сили са умъртвили десетки палестински въоръжени мъже в северната част на Газа.

" По време на целенасочени набези в северната и централната част на Ивицата Газа през последния ден, войските на израелската войска убиха десетки терорист и и унищожиха голям брой противотанкови ракетни установки ", споделиха от израелските отбранителни сили.

" Хамас ", " Ислямски джихад " и други по-малки въоръжени групи обявиха в настрана изказване, че техните бойци са взели участие в яростни борби с армията в северната и южната част на анклава.
 Германия и Австрия наблюдават какво ще прави Израел на юг в Газа
Германия и Австрия наблюдават какво ще прави Израел на юг в Газа

Шаленберг упорства за гаранции за сигурност, защото никоя от страните няма да изчезне във въздуха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР