Израелски въздушни удари направиха летището в Дамаск неработоспособно само няколко

...
Израелски въздушни удари направиха летището в Дамаск неработоспособно само няколко
Коментари Харесай

Израелски удари извадиха от строя летището в Дамаск

Израелски въздушни удари направиха летището в Дамаск неработоспособно единствено няколко часа, откакто полетите бяха обновени след сходна офанзива предишния месец, заяви наблюдаващ на войната, като за офанзивата оповестиха и държавните медии.

" В неделя следобяд израелски военни самолети направиха нов удар, ориентиран против интернационалното летище в Дамаск... и още веднъж го извадиха от строя ", съобщи основаният във Англия Сирийски център за наблюдаване на човешките права.

От там обявиха, че офанзивата е била ориентирана към пистите и оповестиха за тон от детонация откъм военното летище в региона на Мазех от другата страна на Дамаск.

Един офицер и двама други чиновници са били ранени при удара, който е бил ориентиран към " база на силите за противовъздушна защита в региона на Мазех ", добави по-късно Обсерваторията.

Военен източник в изказване, предадено от държавната осведомителна организация САНА, че към 16:50 ч. (13:50 GMT) " ционисткият зложелател е направил въздушна офанзива с ракети откъм окупираните сирийски Голан ".

Нападението е било ориентирано против " интернационалното летище в Дамаск и някои точки в покрайнините на Дамаск ", като е извадило летището от строя и е предизвикало " някои материални загуби ", се споделя в известието.

Противовъздушната защита е " унищожила множеството " от ракетите, се споделя още в изказването.

От началото на гражданската война в Сирия през 2011 година Израел е нанесъл стотици въздушни удари по северната си съседка, ориентирани най-вече против подкрепяни от Иран сили и бойци на ливанската организация " Хизбула ", както и против позиции на сирийската войска.

Но след началото на войната сред Израел и " Хамас ", съдружник на " Хизбула ", на 7 октомври нападенията се ускориха.

Израелските удари по летището в Дамаск и летището в Алепо в северната част на страната на 12 октомври и 22 октомври извадиха от строя и двете уреди.

Две бюра за продажба на билети в столицата оповестиха на Агенция Франс Прес, че полетите от Дамаск са обновени на 26 ноември, а локалните медии също оповестиха за възобновяването, само че управляващите към момента не са създали публично известие.

След ударите на 22 октомври полетите бяха пренасочени към Латакия на западното крайбрежие.

Израел рядко разяснява обособени удари, ориентирани против Сирия, само че неведнъж е заявявал, че няма да разреши на върлия си зложелател Иран, който поддържа държавното управление на президента Башар Асад, да разшири наличието си там.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР