Израелски въздушен удар удари училище в централната част на Газа,

...
Израелски въздушен удар удари училище в централната част на Газа,
Коментари Харесай

Израелски въздушен удар по училище в Газа уби най-малко 28 души

Израелски въздушен удар удари учебно заведение в централната част на Газа, което приютяваше разселени хора, убивайки минимум 28 души, в това число дами и деца . Медицински източници оповестяват, че още 54 души са били ранени при случая в град Дейр ал-Балах , където над един милион души са намерили леговище, бягайки от боевете, които не престават повече от година, предава Ройтерс.

Израелската войска съобщи, че е направила " акуратен удар против терористи " , които са употребявали учебното заведение като команден център. Според армията, Хамас редовно злоупотребява с цивилната инфраструктура , което е в нарушаване на интернационалното право.

Междувременно, в северната част на Газа, три лечебни заведения - Индонезийската, " Ал-Ауда " и " Камал Адван " - са получили разпореждане да изтеглят пациентите си , което съгласно медицински лица слага живота на пациентите в риск. Сред тях има деца с тежки пострадвания, а лечебните заведения изпитват и дефицит на гориво. Израел твърди, че Хамас употребява лечебните заведения за укриване на командни структури , което организацията отхвърля.

Според палестински здравни чиновници, израелската атака в северната част на Газа към този момент е предизвикала гибелта на над 130 души . Израелските сили не престават интервенциите си против бойци на Хамас и Ислямски джихад , за да предотвратят тяхното реорганизиране.

Шефът на организацията за палестинските бежанци към Организация на обединените нации, Филип Лазарини , предизвести пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че хиляди хора са принудени още веднъж да се реалокират в южната част на Газа, където изискванията за живот са станали непоносими .

От началото на израелската атака след нападението на Хамас на 7 октомври 2023 година, израелските удари са предизвикали гибелта на над 42,000 палестинци , съгласно министерството на опазването на здравето на Газа. Повечето от 2.3 милиона поданици на линията Газа са разселени, а огромна част от територията е разрушена.
 Папа Франциск осъди неспособността на света да спре войната сред Израел и Хамас
Папа Франциск осъди неспособността на света да спре войната сред Израел и Хамас

Една година след офанзивата на Хамас против Израел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР