Израелски въздушен удар уби седем души в училище, приютяващо разселени

...
Израелски въздушен удар уби седем души в училище, приютяващо разселени
Коментари Харесай

Израелски удар уби седем в училищен комплекс в Газа

Израелски въздушен удар умъртви седем души в учебно заведение, приютяващо разселени фамилии в град Газа в неделя, оповестиха палестински здравни чиновници, а израелската войска съобщи, че е атакувала екстремисти, настоящи от комплекса, предава " Ройтерс ".

Ударът е поразил училище Kafr Qasem в лагера Beach към 11 сутринта  местно време, споделиха чиновници. Сред убитите е Маджед Салех, шефът на ръководеното от " Хамас " министерство на благоустройството и жилищното строителство, прибавиха те.

Израелската войска сподели, че ударът е бил ориентиран против бойци на " Хамас " там и че е употребявано въздушно наблюдаване и е подхванало други стъпки за ограничение на риска за цивилните.

" Хамас ", ислямистката въоръжена формация, която ръководи Газа, постоянно отхвърля израелските обвинявания, че употребява лечебни заведения и други цивилни здания за военни цели в съвсем едногодишната война.

Атаката и други известия за принуждение в Газа пристигнаха на фона на вълна от удари на север сред Израел и подкрепяните от Иран сили на Хизбула през границата с Ливан - успореден спор, който породи страхове от по-широки районни вълнения.

Шестима други палестинци са били убити при обособени въздушни удари в централната и южната част на Газа, споделиха медиците. Те дефинират броя на убитите палестинци при израелски удари до момента в неделя на 16.

В Рафах, покрай границата на Газа с Египет, поданици споделиха, че израелските танкове са напреднали към западните елементи на града , където армията работи от май, и са заели позиции над някои хълмове, с аспект към крайбрежния път.

Исканията на Израел да резервира контрола върху  бяха съществена спънка в интернационалните старания за подписване на съглашение за преустановяване на огъня сред Израел и " Хамас ".

Въоръженото крило на " Хамас " сподели, че бойци са организирали няколко офанзиви против израелските сили в Рафах, изстрелвайки противотанкови ракети и детонирайки бомби в къщи, където израелските войски са заели позиции.

В изказване в събота израелската войска сподели, че силите, настоящи в Рафах от май, са умъртвили десетки екстремисти през последните седмици и са демонтирали военна инфраструктура и тунелни шахти.

В неделя здравното министерство на Газа предизвести, че всички услуги във всички лечебни заведения могат да спрат след 10 дни заради дефицита на съществени аварийни елементи.

В допълнение към безредиците и мизерията проливният дъжд наводни палатковите лагери през нощта.

Необходими са повече подслони и доставки, с цел да се помогне на хората да се оправят с идната зима, сподели Джулиет Тума, шеф по връзките на организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци UNRWA.

" С дъжда и рухването на температурите има възможност хората да се разболеят, изключително децата, които са най-уязвими към настинки и грип ", сподели Тума пред Ройтерс.

Последвалото нахлуване на Израел против анклава е умъртвило повече от 41 300 палестинци , съгласно локалното здравно министерство, и е разселило съвсем цялото население от 2,3 милиона души.
 Израел отново щурмува офис на катарската телевизия Ал-Джазира
Израел отново щурмува офис на катарската телевизия Ал-Джазира

Този път в град Рамала на Западния бряг
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР