Израелски удари в западната част на Сирия убиха двама войници,

...
Израелски удари в западната част на Сирия убиха двама войници,
Коментари Харесай

Израелски удари в западната част на Сирия убиха двама войници

Израелски удари в западната част на Сирия убиха двама бойци , оповестиха държавните медии, един екстремист също е бил погубен при въздушното нахлуване против оръжеен склад на проиранската формация Хизбула. „ Точно в 17:22 часа този следобяд израелският зложелател нанесе удари... откъм Средиземно море, ориентирани към някои от нашите обекти за противовъздушна защита в Тартус “, цитира публична осведомителна организация САНА неназован боен източник.

" Двама бойци починаха и други шестима са ранени " , се споделя в известието.

По време на продължаващата над десетилетие война в Сирия прилежащ Израел е нанесъл стотици въздушни удари, ориентирани главно към подкрепяните от Иран сили и бойци на съюзническата ливанска формация Хизбула, както и позиции на сирийската войска. Военният наблюдаващ на Сирийския център за правата на индивида сподели, че последните удари са засегнали както позиции на армията, по този начин и оръжеен склад на Хизбула покрай град Ал Джамаса в провинция Тартус.

Градът се намира южно от град Тартус и е бастион на сирийското държавно управление и е военноморско пристанище, употребявано от Русия, чиито въоръжени сили поддържат сирийския президент Башар ал-Асад. Базираният във Англия център с мрежа от източници в Сирия удостовери гибелта на двама бойци, добавяйки, че е бил погубен и войник, чиято народност не е известна. Центърът уточни, че ударите са били ориентирани против база на сирийската противовъздушна защита в село Карто, на към 10 километра.

Говорител на израелската войска сподели пред Агенция Франс Прес: „ Ние не разясняваме известия в задгранични медии “. Израел рядко разяснява обособени удари, които прави по цели в Сирия, само че неведнъж е заявявал, че няма да разреши на своя безжалостен зложелател Иран, който поддържа Дамаск, да разшири наличието си там. На 28 август израелските въздушни удари против летището в Алепо в Северна Сирия доведоха до прекъсване на полетите. Седмица по-рано двама бойци, подкрепящи сирийското държавно управление, бяха убити при израелски въздушни удари против обекти покрай Дамаск.

С иранска и съветска поддръжка държавното управление на Асад си върна огромна част от територията, която бе изгубило от бунтовниците при започване на спора, почнал през 2011 година Иран твърди, че разполага единствено военни съветници в Сирия по покана на Дамаск. Войната в Сирия умъртви повече от 500 000 души, разсели милиони и разруши инфраструктурата и промишлеността на страната. Конфликтът притегли непознати сили и джихадисти и до момента в който фронтовите линии като цяло затихнаха през последните години, огромни елементи от северната част на страната остават отвън контрола на държавното управление.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР