Израелски учени от университета в Тел Авив представиха първия в

...
Израелски учени от университета в Тел Авив представиха първия в
Коментари Харесай

Показаха първото в света триизмерно принтирано сърце

Израелски учени от университета в Тел Авив показаха първия в света първообраз на дребно сърце, направено с тримерен принтер при потреблението на човешка тъкан , оповестяват международните организации.

„ За пръв път беше принтирано цялостно копие на сърце с клетките и кръвоносните съдове , с клапите и камерите ", съобщи ръководителят на плана проф. Тал Двир.

BREAKING: In a process, Israeli at Tel Aviv University have created a real, live with cells taken from a human patient.
— NoCamels - Israeli Tech and Innovation News (@NoCamels)
Досега учените съумяваха да отпечатват единствено елементарна тъкан , без кръвоносни съдове. Професор Двир посочи, че за пръв път е принтирано сърце с клетките и биологичен материал на самия пациент, при което ще бъде избягнато отхвърлянето на органа при трансплантация.

 
:MORE on world’s first 3D-printed heart with human tissue
(german)Sensation in Israel
*Forscher stellen Herz aus menschlichem Gewebe im 3D-Drucker her
First Ever 3D Print Of A With Human Tissue Vessels
— STARTinfoUP (@moueller1961) Сърцето, което публицистите можаха да видят по време на 3-часовото му принтиране, е с приблизителни размери на заешко сърце. " По-големите, човешките сърца, ще могат да се изработят със същата технология ", съобщи израелският академик.Следващата стъпка, която ще предприеме екипът, ще бъде развъждането на принтираните сърца в лаборатория и " обучаването им " да се държат като сърца.

Now, the first ever 3D print of a heart with human tissue, vessels
— NDTV (@ndtv)
" Клетките би трябвало да се снабдят със свойството да изпомпват. В момента те са способни на контракции, само че ще би трябвало да синхронизират дейностите си ", изясни Тал Двир . Когато това бъде реализирано, тези лабораторни сърца ще бъдат трансплантирани на опитни животни. Израелският екип се надява до десетина години принтерани органи да има в множеството водещите лечебни заведения по света и сходни интервенции да станат рутинни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР