Израелски стартъп с японското име Green Kinoko обяви открит тест

...
Израелски стартъп с японското име Green Kinoko обяви открит тест
Коментари Харесай

Израелска компания изработи улична система за охлаждане с течен азот

Израелски стартъп с японското име " Green Kinoko " разгласи открит тест на система за външно и улично изстудяване, учредена на течен азот. За място е определено едно от най-големите кафенета в Тел Авив.

Предполага се, че едно устройство ще може да поддържа удобна температура за няколко маси в продължение на 7-10 дни.

Метеоролозите предвиждат, че топлината на планетата ще се ускорява, а дефицитът на сила ще принуждава потребителите да се обръщат към екзотичните планове за изстудяване.

Течният азот се съхранява в термос при -196 ℃, само че когато премине от течност в газ, той се уголемява 700 пъти, което разрешава да се пръска при -10 ℃ в дребни дози и бързо да охлади малко пространство. Ако това се прави рядко и деликатно, благодарение на вентилатор, тази технология ще бъде безвредна за хората.

Цената на една бутилка течен азот, съгласно Green Kinoko, е 50-60 $, а инсталацията употребява най-малко сила спрямо климатика. Има някои логистични компликации, защото през днешния ден течният азот се употребява най-вече от лекари и учени, само че в случай че търсенето се усили, производителите сигурно ще отговорят на пазара. Втечняването на азота изисква сила, само че източникът на първични материали е безконечен – в земната атмосфера наличието на азот доближава 78%. 

Според създателите на Green Kinoko, към този момент са получили поръчки от 40 страни за тестови доставки на техните охладители. Масовото произвеждане ще може да стартира не по-рано от средата на 2023 година, също така има компликации със спазването на ограниченията за сигурност. Повечето хора нямат визия по какъв начин да се оправят с течния азот, който може да аргументи пострадвания, тъй че преди да бъде пусната технологията в заведенията, би трябвало цялостна убеденост в нейната надежност и сигурност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР