Израелски сили са задържали стотици бойци на Хамас и Ислямски

...
Израелски сили са задържали стотици бойци на Хамас и Ислямски
Коментари Харесай

Израелските въоръжени сили са заловили стотици бойци в болницата „Аш Шифа“ в Газа

Израелски сили са задържали стотици бойци на " Хамас " и " Ислямски джихад ", в това число техни членове, отговарящи за вътрешната сигурност, и военни командири, при продължителната си интервенция в най-голямата болница в Газа, съобщи Ройтерс, като се базира на боен представител.
Израелски войски влязоха в болничното заведение " Аш Шифа " в град Газа в ранните часове на понеделник и претърсват големия комплекс, който съгласно военните е обвързван с мрежа от тунели, която палестинските бойци употребяват за своя база.

Според въоръжените сили войските са умъртвили стотици бойци и са задържали повече от 500 обвинени, в това число 358 членове на ислямистките въоръжени групировки " Хамас " и " Ислямски джихад ", което е най-големият брой арестувани от началото на войната преди съвсем шест месеца.

Основният израелски боен представител вицеадмирал Даниел Хагари съобщи, че подразделения на специфичните сили са употребявали " тактичност за въвеждане на съперника в подвеждане ", с цел да изненадат бойците и са нанесли съществени загуби на " Хамас " и " Ислямски джихад ". Сред арестуваните са трима високопоставени военни командири от " Ислямски джихад " и двама членове на " Хамас ", които отговаряли за интервенциите на окупирания Западен бряг, както и други членове на придвижването, които отговаряли за вътрешната сигурност.

" Тези, които не се предадоха на нашите сили, се сражаваха против нашите сили и бяха отстранени ", сподели Хагари нощес.
Агенция Ройтерс отбелязва, че все още няма коментар на тази информация от страна на " Хамас " или " Ислямски джихад ".

" Аш Шифа " бе най-голямата болница в линията Газа преди войната и в този момент е едно от дребното здравни заведения в северната част на анклава, които към момента частично работят. В нея са се подслонили и разселени цивилни.

Говорители на " Хамас " настояват, че убитите в болничното заведение хора, за които Израел оповестява през последните дни, не са бойци, а пациенти и разселени хора. Те упрекват израелската страна в осъществяване на военни закононарушения.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР