Израелски съд прецени, че бившият премиер Ехуд Олмерт е отправил

...
Израелски съд прецени, че бившият премиер Ехуд Олмерт е отправил
Коментари Харесай

Нетаняху осъди бившия премиер Ехуд Олмерт за клевета

Израелски съд реши, че някогашният министър председател Ехуд Олмерт е отправил оскърбителен изказвания по адрес на наследилия го на пост Бенямин Нетаняху и го осъди да изплати обезщетение в размер на 18 000 $ на някогашния водач и на фамилията му, предадоха Българска телеграфна агенция и Асошиейтед прес.

Делото за клюка, което беше заведено по-рано тази година, изправи Олмерт - единствения израелски министър председател, влизал в миналото в пандиза, против отстранения от политиката Нетаняху, който е най-дълго управлявалият израелски министър-председател.

Нетаняху заведе дело против Олмерт поради мнения, направени предходната година след серия от неубедителни представяния на парламентарни избори. По това време Нетаняху отхвърли апелите да се отдръпна, до момента в който не завърши делото против него за корупция.

Съд в Тел Авив не одобри изказванието на Олмерт, че той " искрено е изразил мнението си “, заявявайки, че Нетаняху има " налудно държание “, а брачната половинка и синът му са " душевно заболели “. Съдът реши, че изявленията на Олмерт, направени в ефира на " Демокра Ти Ви “ през април предходната година, са оскърбителен и разпореди на някогашния министър председател да изплати на Нетаняху и фамилията му обезщетение в общ размер на 18 000 $, както и да покрие разноските по делото. Олмерт има право да апелира решението на съда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР