Израелски певец, който имал амбициите да участва като представител на

...
Израелски певец, който имал амбициите да участва като представител на
Коментари Харесай

Израелски певец, който искаше да участва на Евровизия, загина в Газа

Израелски артист, който имал упоритостите да взе участие като представител на Израел на певческия конкурс " Евровизия ", е бил погубен в боеве в линията Газа, съобщи Ройтерс.

Мобилизираният Шаул Грийнглик, който е бил на 26 години, се показал на състезанието " Изгряваща звезда на Израел " на 3 декември, до момента в който бил в отпуск от мобилизацията си във войната на Израел против " Хамас ". На сцената на състезанието той пял с военна униформа и лейтенантски пагони. Шаул извършил известна балада и се класирал за идващия кръг на състезанието. Финалистът на това съревнование нормално отива на " Евровизия ".

Един от членовете на журито – Керел Пелес, декларирал на Шаул Грийнглик, че е се радва да го види във военна униформа, тъй като " е успокояващо човек да види някой като вас да носи униформа ". После добавил, че би се радвал Шаул да получи опция да съставлява Израел на " Евровизия ".

Шаул обаче умрял през вчерашния ден в конфликти в северната част на линията Газа. След това Керел Перес разясни в пост, че Шаул е изнемощял от националната музикална конкуренция поради уговорките си като пехотинец резервист.

Самият Шаул Грийнглик в пост във " Facebook " на 14 декември е написал, че си е представял годината по напълно  различен метод, като година, в която той ще може да изживее фантазиите си. Млазият мъж допълнил, че в този момент осъществя своя остаряла фантазия – да се бори за родината си, а за реализирането на новите фантазии, моментът ще настъпи по-късно. В обществената мрежа Шаул Грийнглик казвал, че е съветник в региона на медицинския туризъм.

Най-малко 166 израелски военни починаха в интервенцията на Израел против " Хамас " в линията Газа, подета след офанзивата на палестинското придвижване против израелската територия на 7 октомври, в която бяха убити над 1200 души и похитени към 240 души. Над 21 000 палестинци бяха убити в Газа в тази война.

Евровизия ще се организира следващата година през май в град Малмьо в Швеция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР