Израелски министър приветства изказване на мюфтията на Саудитска Арабия, че

...
Израелски министър приветства изказване на мюфтията на Саудитска Арабия, че
Коментари Харесай

Израел приветства изказване на мюфтията на Саудитска арабия, кани го на гости

Израелски министър приветства изявление на мюфтията на Саудитска Арабия, че палестинската " Хамас " е терористична организация, оповестява " Дейли Сабах ".

" Поздравяваме Абдул Азиз ал-Шейх, Великият мюфтия на Саудитска Арабия , както и ръководителя на Улема (ислямските учени), поради фатва забраняваща битката против евреите и убийството им ", написа министърът на известията на Израел Ауб Кара в своя формален Туитър акаунт.

Министърът приветства и мюфтийските забележки, в които той счита, че " Хамас " е терористична организация, като прибавя: " Приканвам мюфтията да посети Израел, той ще бъде посрещнат с огромно почитание ".

По-рано мюфтията разяснява в телевизионна стратегия, че битката против Израел е несъответствуваща и " Хамас е терористична организация " в отговор на въпрос за юлското затваряне на джамията Ал Акса на Западния бряг , която е почитана от мюсюлмани и евреи.

 Загинал и десетки ранени при конфликти сред полицията и палестинци в Йерусалим
Загинал и десетки ранени при конфликти сред полицията и палестинци в Йерусалим

Пред джамията " Ал Акса " се организира митинг

Израел заема Западния бряг, в това число Източен Йерусалим, по време на Арабско-израелската война от 1967 година Анексира целия град през 1980 година , като твърди, че е " неразделна и безконечна столица " на еврейската страна - ход, който не е приет от интернационалната общественост.

Международното право преглежда Западния бряг и Източен Йерусалим като " окупирани територии " и смята, че там е нелегално построяването на еврейски селища.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР