Израелски град, който често е бъркан с известния си съсед

...
Израелски град, който често е бъркан с известния си съсед
Коментари Харесай

Израелски град смени името си, за да не бъде бъркан с Назарет

Израелски град, който постоянно е бъркан с известния си комшия Назарет, където съгласно християнските вярвания е израсъл Исус, смени името си с вярата сходни неточности да бъдат избегнати, написа Агенция Франс Прес.

След изследване, направено измежду 10 000 поданици на Назарет Илит (в превод Горен Назарет), беше единомислещо утвърдено предлагането за новото име на града – Ноф Хагалил (в превод Изглед от Галилея), разгласи кметът Ронен Плот.

Градът е получил утвърждение от държавното управление преди шест месеца да извърши смяната на името. През това време специфичен комитет е избрал няколко имена, които били подложени на публично разискване.

Назарет Илит е учреден в края на 50-те години на предишния век единствено на 3 километра или на 10-минути път с кола от Назарет, като името му трябвало да бъде единствено краткотрайно.
„ Временното наименование станало непрекъснато и предизвикало големи обърквания “, съобщи представителят на локалната кметска администрация Орна Бухбут, която добави, че всеки градоначалник в 62-годишната история на града е опитвал и се е провалял при смяната на името на обитаемото място.-->

Назарет е най-големият арабски град в Израел, като популацията му от 75 000 души е съвсем напълно мюсюлманско и християнско. Населеното място посреща големи тълпи от поклонници всяка година, пристигнали да видят мястото, където архангел Михаил е обявил Дева Мария за раждането на Исус, и където се допуска, че е родният дом на Спасителя.

Ноф Хагалил, с население от към 50 000 души, главно евреи с съветски корени, се отличава главно с бързото си разгръщане . Според представителя на локалната община, Бухбут Назарет и неговия кмет Али Салем са приветствали промяната на името на своя комшия.

„ Назарет е световна марка с история на хиляди години “, съобщи тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР