Израелски дрон уби трима бойци на Хизбула в Южен Ливан,

...
Израелски дрон уби трима бойци на Хизбула в Южен Ливан,
Коментари Харесай

Израелски дрон уби трима бойци на Хизбула в Ливан

Израелски дрон умъртви трима бойци на " Хизбула " в Южен Ливан, оповестява " Ройтерс ".

Това са следващите жертви през месеците на трансгранични военни дейности, които се водят паралелно с войната в Газа.

Бойците са починали, когато автомобилът, с който са пътували, е била атакуван на крайбрежен път покрай град Накура. Израелската войска заяви, че ревизира информацията за случая.

От октомври насам над 200 бойци на " Хизбула " и към 50 цивилни в Ливан са починали при израелски удари . При офанзиви от Ливан против Израел пък бяха убити дузина израелски бойци и петима цивилни. Десетки хиляди израелци и ливанци са избягали от обитаемоте места от двете страни на границата.
 Израел порази камион на
Израел порази камион на " Хизбула " на границата сред Ливан и Сирия

Най-малко един войник е умрял

Подобно на палестинската формация " Хамас ", " Хизбула " е съдружник на Иран. Групировката твърди, че акцията ѝ на границата има за цел да поддържа палестинците , подложени на израелски обстрел в линията Газа.

По-рано тази седмица " Хизбула " разгласи, че ще приключи офанзивите си, в случай че израелската атака в Газа спре. Групировката обаче изрази подготвеност да продължи да се бие, в случай че войната в Газа не бъде прекратена.

Вчера " Хизбула " разгласи гибелта на четирима свои членове, убити в Ливан.

Миналата седмица израелският министър на защитата Йоав Галант съобщи, че страната му възнамерява да усили офанзивите против " Хизбула " при положение на преустановяване на огъня в Газа, само че е отворен за дипломатическо съглашение за евакуиране на бойците на " Хизбула " от границата.

Временният министър председател на Ливан Наджиб Микати уточни, че прекъсването на боевете в Газа още идната седмица ще провокира непреки договаряния за преустановяване на военните дейности по границата.

" Хизбула " удари с 60 ракети израелска военна база

" Хизбула " и основният зложелател Израел си разменят огън съвсем всекидневно, само че ударите са значително лимитирани в граничната зона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР