Израелската столица Тел Авив е най-скъпият град в света, според

...
Израелската столица Тел Авив е най-скъпият град в света, според
Коментари Харесай

Според класация на Икономист Тел Авив е най-скъпият град в света

Израелската столица Тел Авив е най-скъпият град в света, съгласно английското списание " Икономист ", съобщи ДПА. Така де факто тя детронира френската столица от тази позиция. Париж остава на второ място, което споделя със Сингапур. Следващите на челните позиции в класацията са Цюрих, Хонконг и Ню Йорк. На последно място е сирийската столица Дамаск.

Берлин спада с осем места до 50-о място и е най-евтиният от шестте немски града в класацията. От тях Франкфурт е най-скъпият и се подрежда на 19-а позиция.

Проблемите по веригите за доставки и ограниченията, въведени поради ковид, ограничаващи производството и търговията, способстваха за повишение на цената на живота в доста градове по света, се споделя в разбор към класацията на " Икономист ". Заради повишаване на цените на горивата се усили и цената на превоза. Има нарастване и в цените на тютюневите произведения, продуктите за персонална хигиена и продуктите и услугите за забавление.

Проучването е направено въз основата на параленост на обстановката в 173 страни и въз основа на цените на над 200 продукта и услуги.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР