Израелската служба за вътрешна сигурност Шин Бет обвини днес Иран,

...
Израелската служба за вътрешна сигурност Шин Бет обвини днес Иран,
Коментари Харесай

Израел: Иран се е опитал да създаде мрежа за шпионаж на наша територия

Израелската работа за вътрешна сигурност Шин Бет упрекна през днешния ден Иран, че се е опитал да сътвори мрежа за шпионаж в Израел за осъществяване на атентати, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Организаторите са работили от Сирия, където началник на клетка на мрежата е бил мъж на име Абу Джихад, съобщи Шин Бет в изказване.

Правени са опити за рекрутиране на израелски араби и палестинци благодарение на подправени профили в обществената мрежа Facebook, сочи следствие на Шин Бет. ю

Вербуващите са желали от тях да събират информация за военни бази, секретни зони и лечебни заведения, с цел да може на тези места да бъдат осъществявани атентати, твърди Шин Бет.

Въпреки това наподобява, че " преобладаващото болшинство от арабите с израелско поданство, с които са се свързали иранците, са отказали да изпълнят настояванията на мрежата и са прекъснали контакта ", съобщи израелската работа.

Израелските араби са потомци на палестинците, останалите по земите, станали част от територията на Израел през 1948 година Те са 17,5 % (малко над 1,3 милиона души) от деветте милиона израелци.

Израелското правораздаване повдигна обвиняване предишния месец против йорданец, вербуван от Иран за да сътвори шпионска мрежа в Израел, напомня Франс прес. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР