Израелската служба за външно разузнаване МОСАД е работила с бразилските

...
Израелската служба за външно разузнаване МОСАД е работила с бразилските
Коментари Харесай

От канцеларията на Бенямин Нетаняху: МОСАД помогна за разкриването на клетка на Хизбула в Бразилия

Израелската работа за външно разузнаване МОСАД е работила с бразилските служби за сигурност и други интернационалните организации за разстройване на нахлуване в Бразилия, планувано от подкрепяната от Иран и основана в Ливан формация " Хизбула ", това оповестиха от кабинета на премиера на Еврейската страна Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Клетката е била насочвана от " Хизбула ", с цел да извърши нахлуване против израелски и еврейски обекти в латиноамериканската страна. " Това е била обширна мрежа, която е работила и в други страни ", обявиха от офиса на министър-председателя.

Властите в Бразилия оповестиха, че през вчерашния ден са осуетили терористични проекти, когато са арестували двама души в щата Сао Пауло, обявиха от бразилската федерална полиция.

Двамата обвинени са били вербувани и финансирани от " Хизбула " и са възнамерявали да нападат здания, свързани с еврейската общественост, сподели чиновник, поискал анонимност.

От полицията не показаха детайлности за обвинените, само че ъобщиха, че чиновници на реда са изпълнила и 11 заповеди за претършуване в Сао Пауло, Минас Жераис и Федералния окръг, които са имали за цел да получат доказателства за вероятно рекрутиране на бразилци за осъществяване на екстремистки дейности в страната. Полицията посочи, че преследва както вербовчиците, по този начин и към вербуваните.

Местният вестник " Глобо " написа, че полицията е арестувала един от двамата обвинени, когато те са се върнали на интернационалното летище в Сао Пауло с информация за осъществяване на нападението. Има още две цели за арест в Ливан, добави медията, без да показва по какъв начин е получил тази информация.

Бразилската конфедерация на израелците приветства полицейската интервенция.

" Поздравяваме федералната полиция, прокуратурата и министерството на правораздаването за превантивната им акция ", съобщи организацията " Трагичните спорове в Близкия изток не трябва да бъдат внасяни в нашата страна, където другите общности живеят в мир, естетика и без боязън от тероризъм ", споделиха от организацията.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР