Израелската полиция щурмува Храмовия хълм в Източен Йерусалим, край Купола

...
Израелската полиция щурмува Храмовия хълм в Източен Йерусалим, край Купола
Коментари Харесай

Поредни сблъсъци между полиция и палестински демонстранти в Йерусалим

Израелската полиция щурмува Храмовия рид в Източен Йерусалим, край Купола н Скалата. Това стана след среднощни конфликти с палестински стачкуващи, в навечерието на плануван обичаен марш на твърдолинейни израелски националисти в Стария град.
Палестинският червен полумесец оповестява за 180 ранени души единствено през тази нощ, като 50 от тях са били приети в болница. Сблъсъкът е станал в Източен Ерусалим и отбелязва най-масовите протестни прояви и ескалиране на напрежението в Свещения град от години насам, написа вестник „ Гардиън “.
Конфронтациите са траяли до сутринта, когато полицията е пристъпила към джамията „ Ал-Акса “, третото най-свещено място за мюсюлманите. Органите на реда стреляли така наречен зашематяващи гранати по протестиращите към нея.
Полицията разгласява видеозаписи от охранителните камери в Стария град и демонстрира по какъв начин палестинци замерят бяла кола с камъни, след което водачът дава на заден ход и блъска един от стачкуващите. Мъжът се изправя и по-късно бяга накуцвайки, до момента в който през това време идва въоръжен служител на реда, който се втурнал да отбрани водача на автомобила, за който се счита, че е евреин. Демонстрантите през това време не стопират да замерят колата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР