Израелската полиция съобщи днес, че е арестувала мъж по подозрение,

...
Израелската полиция съобщи днес, че е арестувала мъж по подозрение,
Коментари Харесай

Израелец беше арестуван по подозрение в получаване на подкупи за освобождаване на хора от карантина

Израелската полиция заяви през днешния ден, че е арестувала мъж по съмнение, че е получавал подкупи в пари в брой в подмяна на освобождение на хора от отговорностите им за самоизолация, откакто са били осведомени, че са влизали в контакт със инфектиран с COVID-19, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Според изказване на специфичното проверяващо звено "Лахав 433 " обвиненият е чиновник на компания, предоставяща услуги на центъра за обжалване на здравното министерство, обвързван с ковид.

Той е работил в един от колцентровете, които одобряват молби за обжалване на слагане под самоизолация на лица след контакт с открит притежател на ковид. Имало е случаи, когато здравното министерство неправилно е уведомявало хора, че са били в контакт със инфектиран и им е разрешавало да излязат от карантина, откакто е разгледало жалбите им.

Разследването на дейностите на обвинения се води от полицията в съдействие със здравното министерство и Прокурорската работа на Южния окръг.

Полицията прикани обществеността да съблюдава инструкциите на здравното министерство, като предизвести: "Нарушителите на заповедите за самоизолация на здравното министерство може даже да разпространят вируса, заразявайки и застрашавайки живота на други жители, без тяхното познание ".

Израел записва нов дневен пик на новозаразените, макар че мина през съвсем двуседмична национална карантина. През вчерашния ден в страната са били открити нови 8919 нови случая с COVID-19, заяви през днешния ден здравното министерство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР