Израелската полиция съобщи, че е задържала 20 жители на населената

...
Израелската полиция съобщи, че е задържала 20 жители на населената
Коментари Харесай

Израел задържа 20 души в Йерусалим за подстрекаване към тероризъм

Израелската полиция заяви, че е задържала 20 поданици на обитаемата най-вече с арабско население източна част на Йерусалим, малко преди началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, съобщи ДПА.

Заподозрените, които са били арестувани през последните две седмици, са упрекнати в поддържане и подстрекателство на тероризма. Срещу доста от тях към момента тече следствие, до момента в който против други към този момент има повдигнати обвинявания, заяви полицията.

Има доста подстрекателства и подправени вести онлайн, които целят да основат проблеми преди Рамазана и да дестабилизират района, прибавиха органите на реда.

Рамазанът е изключително заветен интервал за мюсюлманите и тази година той стартира довечера. Напрежението в Израел и окупираните палестински територии е изключително високо тази година заради продължаващата война в линията Газа.

Допълнително разпалване на спора се чака тази година в окупирания Западен бряг и към светите места в Стария град на Йерусалим по време на Рамазана.

Вашингтон настояваше до началото на Рамазана да бъде финализирано съглашение за преустановяване на огъня и освобождение на израелските заложници, само че макар полаганите от седмици старания, от няколко дни договарянията са в застой.

Израелската полиция сподели, че желае да " разреши безвредното отправяне на молитвите за Рамазана на Храмовия рид, само че в това време да подсигурява сигурността в региона ".

*Видеото е архивно!

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР