Израелската полиция препоръча да бъде повдигнати обвинения срещу премиера Бенямин

...
Израелската полиция препоръча да бъде повдигнати обвинения срещу премиера Бенямин
Коментари Харесай

Нетаняху с обвинения за корупция и злоупотреба с доверие

Израелската полиция предложи да бъде повдигнати обвинявания против премиера Бенямин Нетаняху за корупция, машинация и корист с доверие, оповестиха осведомителните организации.

Разследването е траяло повече от година. Според двете папки с доказателства министър председателят, жена му и синът му са обвинени за приемането на шампанско, пури, бижута и облекла на обща стойност 1 млн. шекела (250 000 евро), разказва френският „ Фигаро “.

Главният прокурор Авишай Манделблит би трябвало да реши дали полицейският отчет да стане публично обвиняване.

Нетаняху отхвърли обвиняванията и даде обещание да продължи да ръководи страната с „ отговорност и преданост “. Той добави, че прави всички в името на положителното на Израел, „ не за пури “. Множество гласове, измежду тях и някогашният министър председател Ехуд Барак, обаче го приканиха да се отдръпна до възможния развой.

Едното обвиняване е обвързвано с холивудския продуцент Арнън Милчън. Нетаняху е обвинен, че против подаръците, които е приел от него, е подкрепил приемането на закон за данъчни облекчения за израелски жители, които се завръщат в страната след престой в чужбина, какъвто е казусът с продуцента.

Полицията също така проверява секрети договаряния сред Нетаняху и медийния магнат Арнън Мозес, притежател на всекидневника „ Йедиот Ахронон “. Според скришен запис, попаднал у полицията, Нетаняху заречен да се прокара закон, ограничителен безплатното разпространяване на конкурентния вестник „ Израел Хайом “. „ Ако се споразумеем, ще направя всичко допустимо, с цел да останеш на поста, колкото пожелаеш “, заречен от своя страна Мозес.  Нетаняху в този момент се пази, че този план е изнемощял.

Нетаняху съобщи, че полицията желае да го смъкна от поста. Според него обвиняванията нямат никаква стойност и нищо не го задължава да се отдръпна. Спекулациите за политическото му бъдеще обаче набъбнаха през вчерашния ден, след оповестяването на рекомендациите за покачване на обвиняване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР