Израелската полиция обяви днес, че е арестувала бивш министър и

...
Израелската полиция обяви днес, че е арестувала бивш министър и
Коментари Харесай

Бивш израелски министър бе арестуван заради скандала с германските подводници

Израелската полиция разгласи през днешния ден, че е арестувала някогашен министър и почитан консултант, обвинени, че са забъркани в хипотетична корупционна спекулация, обвързвана със закупуването на четири немски подводници, съобщи " Франс прес ".

Елиезер Сандберг, заемал поста министър на науката през 2003 година и министър на инфраструктурата през 2004 година, е бил разпитан денем. Срокът на задържането му е бил продължен до сряда, заяви израелската полиция.

Рами Тайеб, консултант на настоящия министър на енергетиката Ювал Стейниц, също е бил задържан и разпитан. Срокът на неговото задържане също е продължен до сряда.

Във връзка със абсурда, който раздрусва Израел от няколко месеца, е задържан и трети обвинен, някогашен почитан чиновник на Съвета за национална сигурност. Засега името му не се оповестява.

По-рано тази година и министър председателят Бенямин Нетаняху бе разпитан след началото на следствие за покупката на новите немски подводници и изказвания, че юристът на Нетаняху е представлявал компанията ThyssenKrupp по време на договарянията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР