Израелската полиция и палестинци влязоха през изминалата нощ в сблъсъци

...
Израелската полиция и палестинци влязоха през изминалата нощ в сблъсъци
Коментари Харесай

Израелската полиция и палестинци влязоха в сблъсъци в Източен Ерусалим

Израелската полиция и палестинци влязоха през миналата нощ в конфликти в Източен Ерусалим. Това са едни от най-ожесточените от месеци вълнения в града , съобщи Асошиейтед прес.

Напрежението в Източен Ерусалим тази седмица набъбна. Полицията организира интензивни претърсвания в израелски квартал, търсейки причинителя на смъртоносна пукотевица тази седмица, при която беше погубен боец. Сблъсъците през нощта избухнаха по време на едноседмичния израелски празник Сукот и бяха изключително мощни в Стария град на Ерусалим, който постоянно става сцена на сходни спорове.

Полиция заяви, че са задържани 23 души, половината от тях малолетни. Маскирани протестиращи са замеряли служителите на реда с камъни. Използвали са димки и пиратки. Видеозаписи, публикувани от силите на реда, демонстрират улица с горящи парчета и запалени контейнери за отпадък. В някои случаи служителите на реда са стреляли против протестиращите, само че няма информация за ранени.

Заради търсене на участниците в конфликтите бе затворен регионът на бежанския лагер Шуафат в покрайнините на Ерусалим, където живеят палестинци.

Вчера магазини, предприятия и учебни заведения в Източен Ерусалим показаха взаимност с жителите на лагера, като краткотрайно стопираха работа в символ на митинг против полицейските ограничения.

Насилието в Ерусалим избухна сега на засилено напрежение и на Западния бряг, където от пролетта израелската войска прави нощем интервенции, пробвайки се да разбие мрежи на въоръжени организации и да осуети външни набези. Повече от 100 палестинци са били убити, което значи, че тази година е най-смъртоносната от 2015 година Израел споделя, че множеството от убитите са екстремисти, само че измежду починалите има и протестиращи против акциите локални младежи и мирни жители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР