Израелската новинарска агенция Newsru.co.il съобщи нови подробности за активността на

...
Израелската новинарска агенция Newsru.co.il съобщи нови подробности за активността на
Коментари Харесай

Става напечено: Подводници със 154 ракети и вертолетоносач се включват в ударната армада на САЩ срещу Сирия, Дамаск крие изтребителите си при руснаците в Хмеймим

Израелската новинарска организация Newsru.co.il заяви нови детайлности за интензивността на Съединени американски щати край крайбрежията на Сирия и за пребазиране на сирийска авиация.

Преди това The Wall Street Journal заяви, че към крайбрежията на Сирия доближават двата ракетни разрушителя Donald Cook и Porter.

Сирийски медии обаче оповестяват, че към Сирия доближават разрушителят Laboon с ракети „ Томахоук” на борда и подводница Georgia вид „ Охайо” със 154 крилати ракети на борда си.

Според осведомителния портал uawire.org, към интервенцията в Сирия може да се включи вертолетоносача Iwo Jima, който в този момент е в Червено море. Медията напомня, че в Средиземно море се намират също разрушителят Carney и атомната подводница на Съединени американски щати John Warner.

Британските Военновъздушни сили също се задействали, като изпратили в Източното Средиземноморие въздушен танкер КС2.

Западни анализатори смятат, че Съединени американски щати могат да нанесат удари по цели в Сирия в околните 24 часа. Към офанзивата могат да се причислят съдружниците на Вашингтон в Близкия Изток.

Израелският портал NzivNet заяви за пребазиране на най-хубавите сирийски изтребители при руснаците в Хмеймим. Дамаск е убеден, че страните от Запада имат намерение да унищожат сирийската авиация.

Намиращата се край Дамаск 4-а бронетанкова дивизия е разсредоточена и е приведена в оптимално висока подготвеност.

Според арабската редакция на немската телевизия DW, Доналд Тръмп по всяка възможност е взел решение да удари по ирански военни обекти в Сирия и да нанесе оптимални вреди по сирийската военна инфраструктура.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР