Израелската компания Tower Semiconductor представи предложение на правителството в Индия

...
Израелската компания Tower Semiconductor представи предложение на правителството в Индия
Коментари Харесай

Израелска компания иска да строи завод за чипове в Индия за $8 милиарда

Израелската компания Tower Semiconductor показа предложение на държавното управление в Индия за създаване на цех за произвеждане на чипове на стойност 8 милиарда $ заяви националният ежедневник The Indian Express в неделя.

Изданието оповестява, че Tower Semiconductor към този момент е подала публично заявление с план за създаване на цех в Индия, който ще може да се занимава с произвеждане на 65-nm и 40-nm чипове за носимата електроника и автомобилния сегмент. Още през октомври, съгласно източници на Indian Express, индийският министър на електронната промишленост и осведомителните технологии Раджеев Чандрасекар се е срещнал с основния изпълнителен шеф на Tower Semiconductor Ръсел Елвангер, с цел да обсъдят казуса.
 Intel отсрочва план за $20 милиарда поради несигурния пазар на чипове
Intel отсрочва план за $20 милиарда поради несигурния пазар на чипове

Първоначалният график включваше произвеждане в завода в Охайо от идната година

Индийските управляващи са подготвени да отделят общо 10 милиарда $ за субсидиране на националната полупроводникова промишленост, само че към този момент няма огромни кандидати за асимилиране на тези средства. Първоначално се очакваше Tower да построи оборудване за произвеждане на чипове на стойност 3 милиарда $ в индийския щат Карнатака в съюз с ISMC, само че по това време Intel очакваше да погълне Tower Semiconductor и утвърждението на плана беше отсрочено. До август предходната година стана ясно, че Intel няма да може да погълне Tower Semiconductor, само че индийският план на компанията също не може да бъде контрактуван в първичната му версия.

Ако индийските управляващи покрият до половината от разноските на Tower, те ще би трябвало да обезпечат 4 милиарда $ дотации. Властите на щата, в който ще се появи предприятието Tower в Индия, може да предложат спомагателна финансова поддръжка. Все още обаче не е конкретизирано къде тъкмо ще се появи сходно дружество. Самият факт на подаване на поръчка не подсигурява сполучливото осъществяване на плана.
 Производителите на чипове в света с най-големи доходи за 2023 година
Производителите на чипове в света с най-големи доходи за 2023 година

За първи път TSMC зае първо място

Производството на чипове е основен детайл от бизнес дневния ред на премиера Моди, само че първичните предложения за предложение на 10 милиарда $ тласъци за промишлеността се провалиха, като някои оферти бяха спряни или анулирани.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР