Израелската компания, стояща зад шпионския софтуер Пегас, беше поставена в

...
Израелската компания, стояща зад шпионския софтуер Пегас, беше поставена в
Коментари Харесай

САЩ санкционираха израелската компания, създала шпионския софтуер "Пегас"

Израелската компания, стояща зад шпионския програмен продукт " Пегас ", беше сложена в черния лист на Съединени американски щати на компании, за които се вкарват избрани ограничавания, съобщи ДПА. Компанията " НСО Груп " е взела участие " в действия, противоречащи на ползите на Съединени американски щати в националната сигурност или външната политика ", съобщи американското министерство на търговията.

Според Съединени американски щати има доказателства, че непознати държавни управления са употребявали шпионския програмен продукт " по злоумишлен метод против държавни лица, публицисти, хора от бизнеса, деятели, представители на научните среди и чиновници на посолства ".

През юли изказвания за шпиониране на мобилните телефони на известни хора благодарение на " Пегас " провокираха интернационален скандал. Тогава интернационален консорциум от публицисти изнесе данни за 50 000 номера, за които се показва, че са селектирани от клиенти на НСО като евентуални цели.
Компанията отхвърли изявленията и съобщи, че " Пегас " е фиктивен за следене на терористи и нарушители и се продава единствено на държавни структури.

" Пегас " употребява пропуски в сигурността на софтуера на смарт телефоните за придобиване на необятен достъп до данни. Освен НСО в черния лист бяха сложени още три компании.

Израелската софтуерна компания " Кандиру " е глобена за присъединяване в " Пегас ", а съветската " Позитив Технолоджис " и сингапурската " Компютър Инишатив Кънсълтънси " за " противозаконна търговия с киберинструменти, употребявани за придобиване на неоторизиран достъп до осведомителни системи, заплашващ персоналните данни и сигурността на лица и организации по целия свят ". Санкциите плануват ограничение на достъпа до американски артикули и технологии. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР