Израелската компания Elbit Systems откри в Румъния своя нова инженерингова

...
Израелската компания Elbit Systems откри в Румъния своя нова инженерингова
Коментари Харесай

Elbit Systems откри ново предприятие в Румъния за интеграция и производство на системи за сухопътните войски

Израелската компания Elbit Systems откри в Румъния своя нова инженерингова и индустриална база на системи за сухопътните сили. На откриването на предприятието, което се намира до Букурещ, участваха представители на румънското държавно управление и промишлеността. Заводът ще бъде център за произвеждане и интеграция на куполи и оръжейни станции на Elbit, които са част от план за румънската войска, както и като районен център, който да обслужва търсенето от други страни.
Новата база се разполага на над 1 000 кв м и е 4-то индустриално дружество, което Elbit основава в Румъния. С него доста се уголемява индустриалния потенциал на компанията, както и размера инженерингови действия и броя на заети локални експерти. С тази база компанията усилва и прехвърлянето на високо софтуерно ноу-хау към Румъния.
Elbit Systems има над 25-годишен опит в работата си за румънското Министерство на защитата като снабдител на артикули и решения за защитата, кооперирайки си с локалната промишленост. Сред плановете в страната, които компанията е изпълнявала са тези за ремонт и рационализация на военни въздухоплавателни средства, както и редица решения за сухопътните и военноморски сили.
Преди месец Elbit Systems направи среща в София с водещи компании от отбранителния и ИТ бранш, търсейки  партньорство с тях в подтекста на програмата на Българската войска за придобиване на нови бронирани машини.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР