Израелската компания Cellebrite представи устройството UFED Premium, което може да

...
Израелската компания Cellebrite представи устройството UFED Premium, което може да
Коментари Харесай

Cellebrite може да отключи всеки iPhone и iPad

Израелската компания Cellebrite показа устройството UFED Premium , което може да проникне във всички смарт телефони и таблети на Apple, в това число и работещите под ръководството на най-новата версия на iOS.



Представителите на компанията Cellebrite обявиха, че могат да хакнат всички модели iPhone и iPad – даже и тези, на които е конфигурирана iOS 12.3, излязла преди към един месец. Cellebrite е известна с това, че продава своето съоръжение и програмен продукт за навлизане в мобилните устройства на Apple, главно на държавните органи – полиция, специфични служби и други сходни. А когато инструментите на тази компания престанат да са настоящи, устройствата се появяват в интернет аукционите при доста понижени цени.

Компанията производител декларира и че устройството UFED Premium може да получава достъп до файловете на съвсем всички модерни смарт телефони, работещи под ръководството на операционната система Android.

За навлизане в iPhone е нужен физически достъп до мобилното устройство. Но UFED Premium може да бъде закупен от полицията, а телефоните да се изпращат за отключване в полицейската лаборатория.

Засега Apple се въздържа от мнения за новия артикул на Cellebrite. Очаква се новата операционна система iOS 13 да излезе през месец септември тази година, в която осведомителната отбрана ще бъде усъвършенствана и UFED Premium няма да може да се употребява за отключване на iPhone.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР