Израелската компания Cellebrite официално съобщи, че може да отключи и

...
Израелската компания Cellebrite официално съобщи, че може да отключи и
Коментари Харесай

Израелска компания може да отключи всеки iPhone

Израелската компания Cellebrite публично заяви, че може да отключи и хакне всеки смарт телефон, работещ под ръководството на операционната система iOS 5 и по-нова.
Това е доста самоуверено изявление, само че Forbes удостовери опциите на израелската корпорация, като цитира свои източници от специфичните служби на Съединени американски щати.



В формалния уеб страница на Cellebrite се споделя, че израелската компания може да проникне във всеки Android смарт телефон, без значение от кого е създаден, както и във всяка електроника, работеща под ръководството на iOS 5 или по-нова версия, в това число и новата iOS 11. От своя страна Forbes подсети, че през 2017 година точно Cellebrite хакна iPhone X по молба на специфичните служби. Тогава експертите на тази компания се заеха със смарт телефона на Абдулмаджид Саиди (Abdulmajid Saidi), обвинен в противозаконна търговия на оръжие. Според редица медии, ФБР от дълго време употребява услугите на Cellebrite за навлизане в мобилните устройства на нарушителите и обвинените. Счита се, че Cellebrite е помогнала на американското държавно управление да проникне в iPhone на терориста от Сан Бернардино.

Forbes сподели още, че Cellebrite взема по $1500 за хакването на едно мобилно устройство. Разбиването на прословутата отбрана на iPhone се реализира в лабораториите на компанията. Технологиите за хакването на смарт телефоните на Apple не се продават.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР