Израелската авиокомпания Ел Ал заяви днес, че в края на

...
Израелската авиокомпания Ел Ал заяви днес, че в края на
Коментари Харесай

Израелската авиокомпания Ел Ал спира полетите си до ЮАР заради делото в Международния наказателен съд

Израелската самолетна компания " Ел Ал " съобщи през днешния ден, че в края на март стопира полетите си до Йоханесбург поради внезапен спад в търсенето, откакто Южна Африка упрекна Израел в геноцид пред Международния углавен съд, съобщи Ройтерс. За момента израелската самолетна компания лети до два пъти в седмицата до Йоханесбург. " Израелците не желаят да летят до Южна Африка ", сподели говорителка на " Ел Ал ". " Отменят полетите си и самолетите са много празни... ясно ни е, че е поради обстановката сега, тъй като преди не беше по този начин ", сподели тя. 

" Фактът, че израелците не желаят да вървят в Южна Африка, само че желаят да вървят на други места, ни оказа помощ да вземем решението, че за момента стопираме маршрута ", сподели говорителката. Компанията се аргументира и с настоящата обстановка по сигурността. 

Съдии от Международния углавен съд на Организация на обединените нации се произнесоха през днешния ден по желае на Южна Африка за незабавни ограничения против Израел, измежду които и прекъсване на военните дейности в Газа, и по обвинявания в геноцид. В днешното си решение магистратите показват, че Израел би трябвало да постави всички вероятни старания, с цел да попречи на войските си да извършат геноцид, да го санкционира и да предприеме стъпки, с цел да усъвършенства филантропичната обстановка. Въпреки че съдът не подреди преустановяване на огъня, той уточни, че няма да приключи делото за геноцид, и постанови, че палестинците, наподобява, са предпазена група според Конвенцията за геноцида от 1948 година Съдът не се произнесе всъщност за обвиняванията в геноцид.

Преди две седмици Южна Африка съобщи, че въздушната и сухопътната атака на Израел цели да докара до " заличаване на популацията " в Газа. 

" Ел Ал " съобщи, че незабавно щом спре полетите си до Йоханесбург, ще употребява самолетите си, с цел да разшири листата с дестинации към Северна Америка, Банкок и Токио, както и по други нови направления. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР