Израелската армия засили атаките в Газа, убивайки десетки палестинци в

...
Израелската армия засили атаките в Газа, убивайки десетки палестинци в
Коментари Харесай

Израелската армия засили атаките в Газа, докато висш официален представител на САЩ посещава Израел

Израелската войска ускори офанзивите в Газа, убивайки десетки палестинци в централната част на обсадения анклав, до момента в който американският консултант по националната сигурност Джейк Съливан пътуваше в Израел, с цел да организира диалози с висши чиновници.

Очаква се Съливан да притисне израелските водачи в неделя да подхващат по-целенасочен метод в офанзивата на страната в Газа и да избегнат по-широкомащабно нахлуване против южния град Рафа.

Той се срещна с израелския президент Исак Херцог и също се очакваше да организира полемики с премиера Бенямин Нетаняху, който даде обещание да продължи напред с офанзивата в Рафа макар предизвестията от Съединените щати.

Близо 800 000 палестинци са били разселени от Рафах, откогато Израел стартира нахлуване против града предходната седмица, съгласно Организация на обединените нации, което провокира наказание от чиновници на Организация на обединените нации, както и от правозащитни групи.

Израелското държавно управление твърди, че е нужна военна интервенция там, с цел да се унищожи последният бастион на палестин...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР