Израелската армия спешно премина в готовност за водене на война. Ал

...
Израелската армия спешно премина в готовност за водене на война. Ал
Коментари Харесай

Терористите от ХАМАС нападнаха Израел по руски образец. Защо отново Москва?

Израелската войска незабавно мина в подготвеност за водене на война.

 

Ал Джазира също разгласи, че ХАМАС е почнала „ военна интервенция “ против страната Израел.

Израелският министър на защитата Йоав Галант разгласи изключително състояние в регионите, ситуирани в радиус 80 км от линията Газа.

 

За „ специфична военна интервенция “ на ХАМАС оповестяват и всички проправителствени медии в Русия. Някои от тях назовават терористичната ХАМАС „ освободително придвижване “. В някои текстове се прокрадват открити антисемитски текстове, в смисъл, че израелците са провокирали със своята политика и държание почналите военни дейности.

 

Само преди месеци делегация на антисемитската терористична организация Хамас, водена от Муса Абу Марзук, бе в Москва. Там тя бе задушевно призната от външния министър Сергей Лавров. Имаше „ братска среща “ и с президента на Чеченската република Рамзан Кадиров. Според палестинското издание Donia Al Watan водачите на Хамас са разискали топлите връзки сред Кремъл и придвижването, обстановката в Ерусалим и вътре в Палестинската автономност.

 

Освен Абу Марзук, делегацията на Хамас включваше члена на Палестинския законодателен съвет Фатхи Хамад и няколко водачи на военно крило, начило с Хусам Бадран. Представителите на терористичната организация са провели закрита среща и със специфичния представител на Владимир Путин в Близкия изток Михаил Богданов.

Предполага се, че са били разисквани значими военни въпроси.Припомняме, че по-късно външният съветски министър Лавров направи няколко антисемитски изказвани,, които провокираха остра реакция на обществеността и управляващите в Израел. Едно от тях бе, че „ украинският президент Зеленски е евреин, само че и Хитлер е бил на половина подобен “.

 

ХАМАС е учредена през втората половина на 1980-те години и още през цялото време е в съпротива на Организацията за избавление на Палестина (ООП) на Ясер Арафат.

ХАМАС отхвърля правото на Израел изобщо да съществува. Организацията е оповестена за терористична от Европейски Съюз и доста други страни в света.

.
Сергей Лавров посреща другарски Муса Абу Марзук...

 

Топлите връзки с Москва са още от времето на Съюз на съветските социалистически републики. По време на Студената война Москва изрично застана на страната на палестинците.

Съюз на съветските социалистически републики гледа на Израел като на част от „ груповия Запад “, разгласен за зложелател на днешна Русия от Путин. Руският президент пък назовава другарски терористите от ХАМАС „ националноосвободително придвижване “. През 70-те години на предишния век палестинците са били обучавани в специфични школи на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и ГРУ. Обучението е било засекретено, за него се научава чак през 90-те години на м.в.Съветският съюз доставя палестинците с оръжия и съоръжение в подмяна на саботажни действия против израелски и американски обекти. Първата партида оръжия е трансферирана през 1975 година, а при започване на 80-те години на предишния век палестинците получават към този момент пълностоен боеприпас: руска артилерия с огромен обхват, ракетни и противовъздушни установки, танкове, гранатомети и картечници.

Палестинци и през днешния ден се образоват на съветски полигони. Те към този момент разполагат и с по-модерни противотанкови системи " Корнет ", които Русия вкарва през 2000 година Русия въоръжава ХАМАС посредством Сирия, Иран и Хизбула.

 

Има сведения, че част от тези покупко-продажби минават през „ Вагнер “ на Евгени Пригожин, който наскоро почина във взривен аероплан. Откакто Путин е президент Москва непосредствено продава оръжия и хеликоптери на ХАМАС.

 

С ракети съветско произвеждане бяха обстрелвани учебни рейсове в Израел. Това бе потвърдено от подробно следствие на специалисти.Напоследък Кремъл е отрицателно надъхан против Израел поради все по-явната поддръжка на израелците за Украйна. Наложи се самият Путин да се извинява за остри антисемитски нападки освен на Лавров, само че и на някогашния президент и министър председател Дмитрий Медведев. Путин го прави с отвращение, само че той се опасява от мощното еврейско лоби по света, както и от реакции на евреите в самата Русия, за които се приказва, че имат несъмнено въздействие в някои властови кръгове.

 

От друга страна Путин разчита една война сред ХАМАС и Израел да измести най-малко за известно време фокуса от кървавата война, която води неговия режим против украинците, счита интернационалният наблюдаващ за Близкия Изток Джеймс Хамри.

 

Фрог нюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР