Израелската армия се готви за следващата фаза от военната кампания

...
Израелската армия се готви за следващата фаза от военната кампания
Коментари Харесай

Израел: Готвим се за следващите етапи на войната. Не сме казали какви ще бъдат те

Израелската войска се готви за идната фаза от военната акция против линията Газа, само че действителните ѝ проекти може да се разминат с упованията на мнозина за идно сухопътно нахлуване, съобщи армейски представител, представен от Ройтерс.

" Готвим се за идващите стадии на войната. Не сме споделили какви ще бъдат те. Всеки приказва за наземната атака. Може да е нещо друго ", сподели той на постоянен брифинг.

Същевременно от армията оповестиха, че няколкостотин хиляди палестинци се намират към момента в северната половина на линията Газа.

По оценки към нощес малко над 600 000 души са се трансферирали в южната част на блокирания крайбрежен анклав, съобщи различен израелски боен представител. " Все още има няколкостотин хиляди, които би трябвало да изоставен ", добави той.

Вчера почитан представител на Организация на обединените нации изнесе разнообразни данни, съгласно които " към милион души са се преместили на юг ".

Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че се нуждае от незабавен достъп до Газа за обезпечаване на филантропична помощ и доставка на медикаменти и предизвести за заплаха от филантропична рецесия, съобщи Ройтерс.

На конференция през днешния ден районният шеф на СЗО за Източното Средиземноморие доктор Ричард Бренан уточни, че СЗО ще се срещне през днешния ден " хора, от които зависи вземането на решенията ", с цел да бъде обезпечен този достъп час по-скоро.

Д-р Рик Пeперкорн, представител на СЗО за окупираните палестински територии, заяви, че от началото на израелските въздушни удари в Газа са починали 2800 души, а 11 000 са ранени. Приблизително половината по думите му са дами и деца, написа Българска телеграфна агенция. СЗО добави, че е належащо да бъдат взети ограничения за попречване на експлоадирането на епидемии в анклава.

Организацията уточни, че в хода на израелско-палестинския спор са атакувани 115 здравни обекта в Газа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР