Израелската армия съобщи във вторник, че е убила заместник-командващия на

...
Израелската армия съобщи във вторник, че е убила заместник-командващия на
Коментари Харесай

ВОЙНАТА В ГАЗА: Израелската армия съобщи, че е убила командира на Хамас

Израелската войска заяви във вторник, че е умъртвила заместник-командващия на Хамас Маруан Иса при въздушен удар по-рано този месец.
„ Тази вечер, откакто разгледахме цялата разследваща информация, можем да потвърдим елиминирането на Маруан Иса при въздушен удар, който извършихме преди към две седмици “, сподели представителят на израелската войска Даниел Хагари в записана тирада.
„ Заедно с Маруан Иса, Гази Абу Тамаа беше погубен при офанзивата “, добави той.
Хагари означи, че Иса е бил заместител на Мохамед Дейф, основният пълководец на бригадите Ал-Касам, военното крило на Хамас, и един от уредниците на нападението против Израел на 7 октомври предходната година.
Иса и Абу Тама бяха отстранени в комплицирана и прецизна интервенция, основана на разследваща информация, предоставена от службата за вътрешна сигурност на Шин Бет и военното разузнаване, сподели Хагари.
Хамас не е коментирал убийството на Иса.
Израелските медии на 10 март оповестиха за убийството на Иса при въздушен удар против бежанския лагер Нусейрат в централната част на Газа, изказване, което Израел удостовери във вторник вечерта.
Израел води смъртоносна военна атака на палестински територии след трансгранична офанзива на 7 октомври от палестинската формация Хамас, която умъртви към 1200 души.
Повече от 32 400 палестинци бяха убити и близо 74 800 ранени на фона на всеобщо заличаване и дефицит на артикули от първа нужда.
Израелската война тласна 85% от популацията на Газа към вътрешно разселване на фона на изострен дефицит на храна, чиста вода и медикаменти, до момента в който 60% от инфраструктурата на анклава е развалена или унищожена, съгласно Организация на обединените нации.
Израел е упрекнат в геноцид от Международния съд, който през януари издаде краткотрайно решение, което подреди на Тел Авив да спре геноцидните дейности и да предприеме ограничения, с цел да подсигурява, че филантропичната помощ се дава на цивилни в Газа.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР