Израелската армия съобщи в четвъртък, че е разрушила дома на

...
Израелската армия съобщи в четвъртък, че е разрушила дома на
Коментари Харесай

Израел разруши дома на палестинец, заподозрян в атетат в Йерусалим

Израелската войска заяви в четвъртък, че е разрушила дома на палестинец,, при които починаха двама и бяха ранени минимум 18 други през ноември, предава " Асошиейтед прес ".

Армията арестува Ислам Фарух през декември за съмнение в осъществяването на атентатите. Това е част от на Западния бряг и Източен Йерусалим.

Израелската войска разгласява видеозаписи, на които се вижда по какъв начин войските затварят региона и правят следени детонации , разрушавайки жилището в Рамала на Западния бряг по-рано във вторник. Армията твърди, че военнослужещите били атакувани с камъни и запалителни бомби, на което те дали отговор със пукотевица. Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че един палестинец е бил ранен и е получил лекуване в локална болница.

Критиците на израелската войска настояват, че разрушаването на домовете на нападателите е групово наказване и не оказва помощ за прекъсване на насилието. Израелските управляващи употребяват тази тактичност в опит да предотвратят бъдещи набези.

Атентатите през ноември последваха месеци на принуждение на Западния бряг , където израелската войска дава отговор на палестински офанзиви против израелци. Израел завладя Западния бряг, Източен Йерусалим и Газа през Близкоизточната война през 1967 година. Палестинците търсят тези територии за бъдещата си страна. Около 700 000 израелци сега живеят в селища на Западния бряг и Източен Йерусалим. Голяма част от интернационалната общественост счита тези селища за
 Израелски военни простреляха двегодишно дете в главата
Израелски военни простреляха двегодишно дете в главата

Бащата на детето също е ранен. Откарани са в обособени лечебни заведения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР