Израелската армия съобщи днес, че отново разполага войски в района

...
Израелската армия съобщи днес, че отново разполага войски в района
Коментари Харесай

Израелски военни отново провеждат операция в района на болница „Аш Шифа“ в Газа

Израелската войска заяви през днешния ден, че още веднъж разполага войски в региона на болница " Аш Шифа " в град Газа, съобщи ДПА. " Прецизна интервенция " се организира в региона на болница Аш Шифа, оповестиха Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) в обява в Телеграм в ранните часове на днешния ден.
 
От ЦАХАЛ обявиха, че разследваща информация сочи, че високопоставени членове на палестинската формация " Хамас " употребяват мощно развалената болница " за осъществяване и поощряване на терористична активност ".
 
Преди началото на интервенцията бойците са били " инструктирани за значимостта на внимателните дейности, както и за ограниченията, които би трябвало да се вземат, с цел да се избегне нанасянето на щета на пациентите, цивилните жители, медицинския личен състав и здравното съоръжение ", оповестиха от ЦАХАЛ.
 
Пациентите и медицинският личен състав не са длъжни да напущат болничното заведение. Военните обявиха, че " ще продължат да работят в сходство с интернационалното право и против терористичната организация " Хамас ", която работи от лечебни заведения и гражданска инфраструктура " по последователен и безсрамен метод ".
 
Правителството на Съединени американски щати също поддържа израелското изказване, че " Хамас " е употребила най-голямата болница в линията Газа като команден център и склад за оръжие. Израелските военни нахлуха в болничното заведение " Аш Шифа " в средата на ноември макар всеобщите интернационалните рецензии. От ЦАХАЛ обявиха, че са разкрили тунелен комплекс на " Хамас " там.
 
Израел стартира война в линията Газа, откакто " Хамас " предприе невиждана офанзива против еврейската страна на 7 октомври 2023 година, при която починаха към 1200 души, множеството от тях цивилни. 
 
От началото на войната преди повече от пет месеца на палестинска територия са убити над 31 000 души, по данни на палестинските здравни управляващи. Около 73 680 са ранените.
 
Лидерите на Израел споделят, че задачата на военните интервенции е заличаване на групировката " Хамас ", която ръководи Газа от 2007 г.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР