Израелската армия съобщи днес, че неин самолет изтребител е елиминирал

...
Израелската армия съобщи днес, че неин самолет изтребител е елиминирал
Коментари Харесай

Израел е елиминирал висш командир на Хамас, участвал в първата атака

Израелската войска заяви през днешния ден, че неин аероплан изтребител е отстранил върховен пълководец на радикалното палестинско придвижване " Хамас ", който е виновен за терористичното нахлуване на две обитаеми места в Израел на 7 октомври, съобщи ДПА.  Насим Абу Джина " е издавал заповедите при кръвопролитието на 7 октомври в кибуца Ерез и мошава Нетив Хасара " , обявиха израелските Сили за защита (ЦАХАЛ) и израелската Служба за вътрешна сигурност ( " Шин Бет " ) в взаимно изказване, оповестено в приложението Telegram.

" В предишното Абу Джина командваше военновъздушната мрежа на " Хамас ", като участваше в създаването на безпилотни летателни апарати и парапланери за потребностите на терористичната организация. Неговото елиминиране попречва в забележителна степен напъните на терористичната организация " Хамас " да всее ужас в сухопътните дейности на израелските Сили за защита ", се споделя още в изказването.

Израелската войска унищожи и дома на фигура номер едно в " Хамас " Салех ал Арури, съобщи Франс прес. 

Домът му, намиращ се в село Арура на 20 километра северно от град Рамала на Западния бряг, е бил взривен с експлозиви рано тази заран съгласно очевидци. Арури от години живее в заточение в Ливан.

На 21 октомври израелските сили започнаха интервенция в село Арура, при която задържаха двайсетина души, измежду които и брата на Салех ал Арури и девет от неговите племенници, напомня Франс прес. Десетки поданици на селото бяха разпитани тогава.

Салех ал Арури, упрекнат от Израел, че е мозъкът на доста атентати , беше определен през 2017 година за заместник-ръководител на Политическото бюро на " Хамас ", ръководено от Исмаил Хания, и по този начин стана фигура номер 2 в придвижването. Преди това Салех ал Арури прекарва близо 20 години в израелски затвори, откъдето бе освободен през 2010 година, при изискване че ще замине в заточение. 

Редица членове на " Хамас " са били убити по време на сухопътни интервенции на Израел, осведоми израелската войска. Днес сутринта тя заяви, че в границите на миналото денонощие е атакувала над триста цели в линията Газа , " в това число гнезда за изстрелване на противотанкови и други ракети, намиращи се под шахти, както и военни комплекси на терористичната организация " Хамас " в подземни тунели ".

Последни данни на израелските военни броят на държаните от " Хамас " заложници в линията Газа е не по-малко от 240. Това съобщи на конференция тази заран представителят на израелската войска Даниел Хагари.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР