Израелската армия съобщи, че е убила мъж, за когото се

...
Израелската армия съобщи, че е убила мъж, за когото се
Коментари Харесай

Елиминираха шефа на въздушните атаки на Хамас

Израелската войска заяви, че е умъртвила мъж, за който се счита, че е командвал бойци на Хамас, които са ангажирани с въздушните набези над Израел. " През нощта на ЦАХАЛ удариха Асем Абу Ракаб, началник на въздушното крило на Хамас ", се споделя в изказване на израелските отбранителни сили.

По съответно - тези сили са употребявали парапланери в Израел за нападението на 7 октомври. Също по този начин отстраненият е виновен за офанзиви с дронове против израелски военни постове.

" Абу Ракаб отговаряше за дронове, парапланери, въздушно разкриване и отбрана на Хамас. Той взе участие в планирането на клането от 7 октомври, командва терористи, които проникнаха в Израел с парапланери, и беше виновен за офанзивите с дронове против постове на ИД ", показват военните.

Тази нощ Израел извърши една от най-мащабните бомбардировки на линията Газа от началото на войната. По данни на израелската войска са изумени 150 подземни тунела, употребявани както за бойни цели, по този начин и като подпомагаща инфраструктура.

Кореспондентът на BBC оповестява от Ерусалим, че интензивността на израелските бомбардировки над линията Газа се е нараснала доста. По думите му разрушенията в редица региони са с апокалиптичен мащаб.

Жители на линията Газа настояват, че израелските офанзиви нощес са били най-интензивните за последните три седмици, написа Haaretz.

Според жителите източните елементи на Газа, изключително северният бранш, от бежанския лагер Джабалия до Бет Лахия и Бет Ханун, са били подложени на непрестанен обстрел. Атаки са докладвани и от централната част на бранша и в Хан Юнис на юг.

Не е ясно какъв брой души са починали при ударите през нощта, защото връзката с целия бранш Газа е прекратена.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР