Израелската армия съобщи, че 24-ма нейни войници са били убити

...
Израелската армия съобщи, че 24-ма нейни войници са били убити
Коментари Харесай

Напрежение в Близкия изток: Израелската армия е загубила 24-ма войници в Газа

Израелската войска заяви, че 24-ма нейни бойци са били убити в Газа в понеделник. Tова е най-тежката загуба за един ден от началото на сухопътната интервенция.

Палестински обстрел с ръчен противотанков гранатомет е най-вероятната причина за гърмежа, провокирал рухването на две здания и гибелта на група израелски бойци в Ивицата Газа, съобщи Ройтерс.

Бригаден военачалник Уди Декел в особено изявление пред Виктория Петрова

Повечето от бойците са починали в резултат на гърмежа и рухването на постройката. Други двама, които охранявали периметъра в ситуиран наоколо танк, изгубили живота си вследствие на изстреляна втора ракета. Военните били заложили експлозивите в постройката като част от интервенция за пречистване на региона, който се намира на към 600 метра от израелската граница.

Разследването на случая продължава. За последното денонощие израелските сили са умъртвили над 100 радикали в намиращия се в южната част на линията Газа град Хан Юнис.

Вчера Израел понесе най-тежките си загуби в жива мощ от началото на настъплението в Газа - 21 военнослужещи бяха убити при офанзивата, за която говореше Хагари, а още трима - на други места. С това общият брой на дадените от Израел жертви за деня беше 24.

Израел се тормози, че няма по какъв начин да упражняват надзор върху сигурността над палестинските територии при основаването на обособена страна

В същото време Съединените щати и Англия нанесоха нови удари по задачите на хутите в Йемен. Поразени са 8 нови цели - измежду тях под земята склад, ракетни установки и проследяващи системи.

В взаимно изказване на Пентагона и на английското Министерство на защитата се показва, че задачата остава деескалация на напрежението и връщане на стабилността в Червено море.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР