Израелската армия съобщи, че 10 нейни войници са били убити

...
Израелската армия съобщи, че 10 нейни войници са били убити
Коментари Харесай

Израел съобщи за смъртта на 10 свои войници в Газа

Израелската войска заяви, че 10 нейни бойци са били убити в борбите в северната част на Ивицата Газа във вторник, осведоми Би Би Си.

Така на 12 декември израелската войска претърпя най-големите си загуби за цялата сухопътна интервенция против Хамас в Газа.

Девет военни, в това число пълководец на батальон и полковник, бяха убити в боевете в град Шея, ситуиран източно от град Газа. Съобщава се, че те са били жертва на авансово координирана офанзива.

Общият брой на убитите израелски военни от началото на сухопътната интервенция в Газа е 115 .

Бени Ганц, министър на военния кабинет на Израел и някогашен шеф на щаба, написа в обществената мрежа X (бивш Twitter), че войната идва с " тежка, мъчителна и сложна цена " за Израел.

Повечето израелци считат, че продължаването на войната в Газа е целесъобразно и належащо. Но общество, в което съвсем цялото еврейско население и някои представители на други религиозни общности служат в армията, реагира доста тежко на гибелта на военнослужещи.

В обществените медии някои израелци сложиха под подозрение степента, в която интензифицирането на наземната интервенция е обвързвано с натиска на Съединени американски щати да убеди Израел да понижи въздушните си удари против Газа.

Бомбардировките не са свъразани с огромни загуби измежду израелските военни, само че водят до обилни жертви измежду палестинското цивилно население.
 20 от 105 починали в Газа израелски бойци са жертви на другарски огън
20 от 105 починали в Газа израелски бойци са жертви на другарски огън

13 бойци са били убити при въздушни удари, танкови и артилерийски офанзиви по простъпка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР