Израелската армия продължава да нанася масирани удари срещу Ливан, като

...
Израелската армия продължава да нанася масирани удари срещу Ливан, като
Коментари Харесай

В Дамаск е ликвидиран и зетя на Хасан Насралла

Израелската войска продължава да нанася масирани удари против Ливан, като минимум три мощни детонации са се чули през нощта в столицата Бейрут. Същевременно при израелска офанзива против жилищна постройка в Дамаск е погубен зетят на Хасан Насралла по данни на основания във Англия Сирийски център за наблюдаване на правата на индивида, представен от ДПА.
При израелска офанзива против жилищна постройка в сирийската столица са убити общо трима души - две от жертвите са с ливанско поданство, едната от които е зетят на Насралла - Хасан Джаафар Касир, оповестява ДПА.
" Хасан Джаафар Касир, шурей на Хасан Насралла, е една от двете ливански жертви на израелския удар по апартамент в жилищна постройка в квартал " Мезех " в Дамаск ", уточни в изказване неправителствената организация, представена от Франс прес.
Що се касае до офанзивите против Ливан, от ливанското министерство на опазването на здравето и източник, непосредствен до ислямисткото придвижване " Хизбула ", оповестяват, че петима души са убити при израелска офанзива нощес против център на избавителната работа на в сърцето на Бейрут, съобщи Франс прес. Това е вторият удар, ориентиран против центъра на ливанската столицата тази седмица.
" Двама души бяха убити и 11 ранени при израелско нахлуване, ориентирано против " Башура ", квартал в центъра на столицата, съобщи източник, непосредствен до " Хизбула ". Журналисти на Агенция Франс Прес в Бейрут чуха детонация и оповестиха, че някои здания са се разтресли, преди коли за спешна помощ да се насочат към мястото на гърмежа.
Камерите на организация Ройтерс снимаха голям гърмеж в Бейрут.
Израелската войска нанесе общо три удара по южните покрайнини на Бейрут малко преди среднощ през вчерашния ден, заяви източник, непосредствен до ливанската формация " Хизбула ". Това е третата серия от израелски офанзиви против тази цитадела на проиранското ислямистко придвижване за по-малко от 24 часа.
Министерството на опазването на здравето на Ливан заяви нощес, че 46 души са били убити и 85 ранени от " израелски противников удари " през последните 24 часа в няколко региона на страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР