Израелската армия прикани палестинците да се преместят в южната част

...
Израелската армия прикани палестинците да се преместят в южната част
Коментари Харесай

Израелската армия прикани палестинците да се преместят в южната част на Газа

Израелската войска прикани палестинците да се реалокират в южната част на линията Газа, където филантропичната помощ от Египет и Съединени американски щати през днешния ден ще бъде увеличена, съобщи Франс прес, като се базира на известие, оповестено от военните в мрежата " Екс ".
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 772
" Цивилните от северната част на линията Газа и от град Газа ще би трябвало краткотрайно да се реалокират на юг от Уади Газа (река Газа) в по-безопасен регион, където ще могат да получат вода, храна и медикаменти. Утре (неделя) филантропичната акция на Египет и Съединени американски щати в Газа, ще бъде засилена ", съобщи армията, която безспирно бомбардира линията Газа след кървавото нахлуване на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " на израелска територия на 7 октомври.

На 9 октомври Израел наложи " цялостна блокада " на Газа, като прекъсна доставките на вода, електричество и храни, в случай че тази територия, на която живеят 2,4 млн. души, е под израелска сухопътна, въздушна и морска обсада, откогато през 2007 година " Хамас " пристигна на власт, написа Българска телеграфна агенция.

Според Организация на обединените нации общо 84 камиона с филантропична помощ са пристигнали от 21 октомври до момента в Газа през Египет, само че по преценка на организацията за облекчаване на главните потребности на популацията са нужни по 100 камиона дневно.

От 15 октомври израелската войска приканва жителите на северната част на линията Газа, където бомбардировките са най-усилени, да се изтегля на юг. Ударите обаче не престават да засягат и южната част на територията, където няколкостотин хиляди цивилни са се струпали покрай затворената египетска граница. По данни на Организация на обединените нации хиляди палестинци са се върнали на север заради неналичието на заслон и помощ на юг.

Днес интернет мрежата в линията Газа се възвръща, откакто при интензивния израелски обстрел в петък тя бе прекратена, оповестиха организацията за наблюдаване на мрежата " Нетблокс " (Netblocks) и палестинската телефонна компания " Палтел " (Paltel).

Кореспондент на Агенция Франс Прес в град Газа удостовери, че има достъп до интернет и мобилната мрежа и е съумял да се свърже с хората в южната част на палестинската територия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР