Израелската армия по молба на САЩ и редица европейски страни

...
Израелската армия по молба на САЩ и редица европейски страни
Коментари Харесай

Израел евакуира 800 Бели каски

Израелската войска по молба на Съединени американски щати и редица европейски страни е осигурила евакуацията на членове на неназована неправителствена организация от южните региони на Сирия до територията на прилежаща страна, заяви тази заран без повече детайлности пресслужбата на израелските въоръжени сили, представена от ТАСС.

По информация на в. " Йедиот ахронот " при секретна интервенция близо 800 души са били трансферирани през Израел в Йордания от Южна Сирия, където сега се води атака на сирийската войска против силите на опозицията.
В формалното известие на ЦАХАЛ се споделя, че силите за защита на Израел, по инструкция на държавното управление на Израел и по молба на Съединени американски щати и редица европейски страни в последните часове са приключили филантропичните старания за избавяне на членове на сирийска гражданска организация и членове на техните фамилии.

Тези цивилни лица са били евакуирани от зоната на военни дейности в Южна Сирия поради непосредствена опасност за живота им и са били трансферирани в една от прилежащите страни, се споделя в документа, като се акцентира, че прехвърлянето на сирийците през Израел е " извънредно филантропичен жест " и че Израел продължава да се придържа към политика на невмешателство в сирийския спор и да счита сирийския режим за виновен за всичко протичащо се на сирийска територия.

Си Ен Ен заяви на 16 юли, че съгласно американски източници Вашингтон разисква със съдружниците си опцията за евакуация от Сирия на членове на " Белите каски ", напомня ТАСС.

Имало съвещания сред Съединени американски щати, Англия, Франция и Канада за евакуирането на към 1000 членове на тази организация и техните фамилии. Президентът Доналд Тръмп повдигнал въпроса на срещата на НАТО в Брюксел този месец. Съюзниците го убедили да работи с Израел и Йордания за даване на коридори за евакуация. Според Си Ен Ен тематиката щяла да бъде наранена на срещата сред Тръмп и Путин в Хелзинки. След срещата мнения от Тръмп и Путин по този въпрос нямаше.

Германският в. " Билд ", представен от портала Нюзру, оповестява, че в хода на тази " историческа евакуация " към 800 правозащитници със фамилиите им са били доведени до израелската граница (в региона на Кунейтра), а оттова израелците с рейсове, съпровождани от полиция и представители на Организация на обединените нации ги превели на юг до границата с Йордания (явно на моста Аленби), след което били предадени на представители на интернационалните филантропични организации в Хашемитското кралство.

Йорданската организация Петра оповестява, че 800 евакуирани сирийци ще бъдат изведени в три страни - Германия, Англия и Канада през идващите три месеца, а до тогава те ще се намират на особено охранявано място на територията на Йордания под грижите на Организация на обединените нации.

Съединени американски щати поддържат финансово организацията от 2013 година За това време те са отпуснали на Белите каски над 33 млн. $, напомня ТАСС. Тази организация изнесе данните за химическата офанзива в Дума на 7 април т.г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР