Израелската армия отново даде възможност на цивилните жители на обсадената

...
Израелската армия отново даде възможност на цивилните жители на обсадената
Коментари Харесай

Израел към цивилните жители на Газа: Имате още един шанс да избягате на юг

Израелската войска още веднъж даде опция на цивилните поданици на обсадената северна част на Ивицата Газа да избягат в южната част на крайбрежния район, съобщи ДПА.

Коридорът за бягство е отворен сред 09:00 ч. и 16:00 ч., заяви армията в обществената медийна платформа " Екс ". Освен това всички цивилни, заседнали на крайбрежието в северната част, ще могат да се насочат на изток към основния път Салах пъкъл Дин в южната част сред 10 ч. и 16 ч., с цел да доближат района на юг от Уади Газа.

В някогашния бежански лагер в южната част, в този момент град Рафах, също ще има филантропична пауза в боевете от 10 до 14 ч. западно от пътя Салах пъкъл Дин.

Всички цивилни, чието бягство е възпрепятствано от ислямистката формация " Хамас ", могат да се свържат с израелската войска по телефона или посредством платформата " Teлеграм ", се споделя в известието на британски и арабски език.

Ситуацията е изключително сложна за пациентите в лечебните заведения в северната част на страната, които не могат да бъдат превозени заради сериозността на пострадванията или болесттите им.

От седмици Израел приканва цивилното население в град Газа и в северната част на страната да се реалокира в южната част на крайбрежната линия за личната си сигурност.

Според очевидци обаче в южната част на линията Газа също е имало няколко израелски въздушни удара. Според армията това са били извънредно ориентирани офанзиви против членове на " Хамас ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР