Израелската армия обяви днес, че е установила пълен контрол върху

...
Израелската армия обяви днес, че е установила пълен контрол върху
Коментари Харесай

Израел установи пълен контрол над ключов квартал на град Газа

Израелската войска разгласи през днешния ден, че е открила цялостен надзор върху основен квартал на град Газа. В същото време ислямисткото придвижване " Хамас " увери, че Израел не може да го унищожи.

Израелските отбранителни сили споделиха, че са открили цялостен " действен надзор " върху квартал Шеджая, който е бастион на " Хамас ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В изказването се добавя, че израелски бойци ще останат в региона, с цел да унищожат инфраструктура на палестинското ислямистко придвижване и да убият бойци, които се укриват там.

Шеджая, в северната част на линията Газа, до неотдавна беше сцена на яростни сражения сред израелската войска и " Хамас ", отбелязва ДПА.

В края на предходната седмица израелски бойци гръмнаха по погрешка в квартала трима израелски заложници, които бяха избягали от похитителите си.

Междувременно военното крило на " Хамас " увери, че задачата на Израел да отстрани палестинското ислямистко придвижване е " обречена на неуспех ", съобщи Франс прес.

" Това е действителност, която става неоспорима ", сподели на аудиозапис представителят на Бригадите " Изедин ал Касам " Абу Обейда.

Той не разясни какво има поради.

Говорителят на военното крило на " Хамас " като сложи като изискване за освобождение на заложниците, които остават в плен в линията Газа, Израел " да спре експанзията ".

Обейда имаше поради военната интервенция, подхваната от еврейската страна в крайбрежната палестинска територия в отговор на кървавото нахлуване, осъществено от " Хамас " против Израел на 7 октомври, показва Агенция Франс Прес.

Продължаването на войната също така ще докара до гибелта на израелски заложници при израелски бомбардировки, предизвести представителят на Бригадите " Изедин ал Касам ".

Малко след аудиозаписа на Абу Обейда военното крило на " Хамас " разгласява видеоклип, на който се виждат живи трима израелски заложници, които по-късно бяха убити, съгласно него - при израелски въздушни удари.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР